Το Μυστικό του… The Secret!

Επειδή ζητήσατε να γράψω δυό λόγια για το βιβλίο που διάβασα πρόσφατα «The Secret» (Το Μυστικό), θα αναφέρω λίγα λόγια για το πως μου φάνηκε.

Η ουσία του Μυστικού είναι αυτό που χρόνια τώρα γράφει ο Κοέλο στα βιβλία του. «Τα πάντα είναι ένα και μοναδικό πράγμα και όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να γίνει ό,τι επιθυμείς»

Με βάση αυτό λοιπόν, η συγγραφέας του βιβλίου Rhonda Byrne αρχίζει να ανακαλύπτει ότι από την αρχαιότητα ακόμα, υπήρχαν οι λίγοι που γνώριζαν το Μυστικό του κόσμου. Την Δύναμη της Έλξης. Μέσα από εμπειρίες άλλων ανθρώπων ή ρητά διάσημων προσωπικοτήτων επιχειρεί να μας δείξει ότι η κατανόηση του Μυστικού μπορεί να αλλάξει τις ζωές μας.

Η δύναμη της έλξης ενεργοποιείται με τις σκέψεις μας, είτε είναι καλές είτε άσχημες. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι μας έρχεται στη ζωή αφού το ελκύουμε με τη σκέψη. Είτε αφορά τις προσωπικές σχέσεις, την υγεία, τον πλουτισμό, τον κόσμο ή τον εαυτό μας, όλα έχουν να κάνουν με αυτό που σκεφτόμαστε. Η δύναμη της έλξης «φροντίζει» να κάνει την επιθυμία μας πραγματικότητα.

Αν έχουμε αρνητικές σκέψεις για κάτι ή είμαστε απαισιόδοξοι, είναι σίγουρο ότι αυτή την έκβαση θα έχει και αυτό που σκεφτόμαστε.

Το βιβλίο προσπαθεί να μας κάνει να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, που αισθανόμαστε (μιας και τα συναισθήματα είναι εκφάνσεις των όσων σκεφτόμαστε) για εμάς και τους γύρω μας. Τα «δεν» που βάζουμε στη ζωή μας λειτουργούν αποτρεπτικά ως στοιχεία για να μην έχουμε αυτά που επιθυμούμε, ενώ εκείνοι που σκέφτονται θετικά, ζουν τη θετική πλευρά της ζωής σε όλους τους τομείς. Η γενική ιδέα είναι ότι:

«Είμαστε Ένα. Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι και είμαστε όλοι μέρος του Ενός Ενεργειακού Πεδίου ή του Ενός Υπέρτατου Νου ή της Μιας Συνείδησης ή της μιας Δημιουργικής Πηγής. Πείτε το όπως θέλετε, αλλά είμαστε όλοι Ένα» «Όλοι είμαστε ή γινόμαστε αυτό που σκεφτόμαστε».

Αυτά που σκεφτόμαστε αρνητικά ή θετικά δεν επηρεάζουν μόνο εμάς αλλά και τους άλλους. Μην εξετάζεις το πώς θα επιτύχεις την καλή δουλειά, τα λεφτά, την τέλεια σχέση ή την καλή υγεία. Όταν σκέφτεσαι θετικά για όλα αυτά, εμπιστεύεσαι στη Δύναμη της Έλξης να τα πραγματοποιήσει. Από τη μεριά σου απλά θα πρέπει να διατηρείς τις θετικές σκέψεις για όλα αυτά, χωρίς να έχεις αμφιβολίες για το αποτέλεσμα. Κατά τη γνώμη μου πρωταρχικό ρόλο έχει η Πίστη σε αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε.

Εκείνο που δεν μου άρεσε στο βιβλίο είναι ότι είχε επικεντρωθεί στον πλουτισμό και στο πως θα καταφέρουμε να έχουμε ότι υλικό αγαθό επιθυμήσουμε. Με σαφείς οδηγίες και παραδείγματα για το πώς να το επιτύχουμε, αφιερώνει αρκετά κεφάλαια σε αυτόν τον στόχο, κατά τη γνώμη μου μάταια, αφού είναι πολλά εκείνα που χρειάζεται ο σύγχρονος άνθρωπος πέρα από το εφήμερο.

Εν τούτοις σε βάζει σε μια διαδικασία να σκεφτείς ότι πράγματι μπορεί να είναι έτσι. Η δύναμη του νου, της σκέψης και των θετικών «εικόνων» μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής μας. Αρκεί να το ζητήσουμε και θα μας δοθεί… Αυτό έχει γραφτεί και κάπου αλλού!

«Εάν μένετε ενωμένοι μ’εμένα και τα λόγια μου μένουν μέσα σας, ζητήσετε ότι θέλετε και θα σας γίνει» (Ιωάννης ιε’ 7)

“Ζητάτε και θα σας δοθεί, ερευνάτε και θα βρείτε, κρούετε και θα σας ανοιχτεί. Διότι καθένας που ζητά λαμβάνει και καθένας που ερευνά βρίσκει, και εις εκείνον που κρούει θα του ανοιχτεί. Ή ποιος άνθρωπος είναι από εσάς, που αν του ζητήσει το παιδί του άρτο, θα του δώσει ένα λίθο; Ή εάν του ζητήσει ψάρι, θα του δώσει φίδι; Αν λοιπόν εσείς που είσθε κακοί ξέρετε να δίνετε πράγματα αγαθά στα παιδιά σας, πόσο μάλλον ο Πατέρας σας που είναι στους ουρανούς θα δώσει αγαθά πράγματα εις εκείνους που τον παρακαλούν!”(Μάρκος ζ’ 7-11)

Καλή εβδομάδα σε όλους και όλες 😉

66 comments on “Το Μυστικό του… The Secret!

 1. Ο/Η weirdo λέει:

  Χαίρομαι που η πρώτη μου επίσκεψη είναι σ’αυτό το ποστ.
  «Τα πάντα είναι ένα και μοναδικό πράγμα και όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να γίνει ό,τι επιθυμείς»
  Μένω σ’αυτό. Το πιστεύω. Έχω βάλει παλαιότερη ανάρτηση μόνο για την πεποίθηση αυτή..

  Όμορφο blog, όμορφες σκέψεις
  Kαλή εβδομάδα

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η despinak λέει:

  Χμμμ μακάρι να ήταν τόσο απλό.
  Το πίστευα, θέλω να το πιστεύω, αλλά όταν ενα όνειρό μου που ξεκίνησα να το πραγματοποιήσω με τις καλύτερες προθέσεις, με πολύ-πολύ θετική σκέψη και απίστευτη σιγουριά ότι θα πετύχει, δεν προχώρησε εξαιτίας τριτων πραγμάτων, τι να πω;
  Το κακό είναι ότι μετά από μια τέτοια εμπειρία, χάνεις τη θετική σου σκέψη για οτιδήποτε.Για μένα δυστυχώς έτσι λειτούργησε.
  Με συγχωρείς που ήρθα απαισιόδοξη δευτεριάτικα.
  Καλή εβδομάδα 🙂

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η Ρεγγίνα λέει:

  Κατά πόσο οι «σκελετοί» πού κρύβουμε στις ντουλάπες μας, ο κοινωνικός μας περίγυρος, τα διάφορα γεγονότα που συμβαίνουν γενικότερα στον πλανήτη μας και πάνω από όλα ο ίδιος ο εαυτός μας, μας επιτρέπουν να εμπιστευτούμε, να πιστέψουμε, να αφεθούμε, να αισθανθούμε, να χαρούμε και να ευγνωμονούμε που υπάρχουμε και τέλος να «απελευθερωθούμε»;
  Είναι τόσο εύκολο η δύναμη της Πίστης ή έστω της Έλξης, που πραγματεύεται το βιβλίο να μας θωρακίσει σε όλα αυτά τα δεινά να μας ατσαλώσει για να πετύχουμε την ευτυχία μας όπως την λογαριάζει ο καθένας μας;
  Η θετική σκέψη και η αισιοδοξία μας κάνει να βλέπουμε όντως τα πράγματα όπως τα θέλουμε η απλά καλύπτουν με ένα θολό όμορφο πέπλο την πεζή καθημερινότητά μας και αρνούμαστε να την αντικρύσουμε ωμά όπως είναι πια…;;; :S
  Καλή εβδομάδα σε όλους! 🙂

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η Adonios λέει:

  Weirdo
  Νομίζω ότι με τον καιρό τείνω να αποδεχτώ κι εγώ αυτή τη φράση, βιώνοντάς την.
  Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη και το σχόλιό σου.
  Καλώς ήλθες λοιπόν Weirdo! ;)

  Despina k
  Οπωσδήποτε υπάρχει απογοήτευση όταν κάτι δεν πάει όπως το έχουμε σχεδιάσει, μα ίσως να έρχονται έτσι τα πράγματα που στο τέλος να είναι καλύτερα για εμάς.
  Άλλωστε η αποτυχία κάποιου εγχειρήματος, λίγες φορές εξαρτάται μόνο από εμάς.
  Η θετική σκέψη είναι ένα συστατικό που χρειάζεται να έχουμε πάντα, ανεξάρτητα αποτελέσματος.
  Νομίζω ότι όλο και κάτι σου έχει μείνει από αυτό που πέρασες. Είτε θετικά είτε αρνητικά δεν παύει να είναι μια εμπειρία που ίσως σου χρειαστεί για κάτι άλλο!
  Καλή σου μέρα Δέσποινα ;)

  Ρεγγίνα
  Η Πίστη σε κάτι είναι ικανή να σε θωρακίσει σε μεγάλο βαθμό. Για όσο εσύ το επιτρέψεις.
  Δεν θα αναφερθώ σε ανθρώπους που μαρτύρησαν γιατί πίστευαν πολύ σε κάποιο ιδανικό, αλλά είναι κι αυτό ένα παράδειγμα.
  Δεν το πιστεύω για την θετική σκέψη αυτό αλλά ακόμα κι αν λειτουργεί σαν «θολό όμορφο πέπλο» όπως γράφεις, δεν βρίσκω το λόγο να είναι κακό από τη στιγμή που νοιώθουμε την ευεργεσία της. Η καλή διάθεση και το να μπορούμε να ξεχωρίζουμε το θετικό ανάμεσα στα τόσα αρνητικά της ζωής, μας τροφοδοτεί και λειτουργεί ως κίνητρο για τη συνέχεια.
  Άλλωστε ποιος είπε ότι ο αρνητισμός είναι η πραγματικότητα και τα θετικά η ουτοπία;
  Εμείς καθορίζουμε το πώς ζούμε την κάθε μέρα. Γιατί να μην αρχίσουμε να την βλέπουμε… θετικά; ;)
  Καλή σου μέρα!

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η Lockheart λέει:

  Mπράβο γαι την ανάλυση 🙂 Συμφωνώ σε όσα λές. Και εμένα δεν μου άρεσε που θεωρούσε ευτυχία και κατάκτηση επιθυμίας τον υλικό πλουτισμό.

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η Mαρία Νικολαου λέει:

  Πολυ ενδιαφερον «ακουστηκε» ολο αυτο..
  Καλημερα Αντώνη και καλη βδομαδα και σε σενα ..

  Μου αρέσει!

 7. Ο/Η salerosa λέει:

  Κι εγώ έχω διαβάσει το βιβλίο αυτό και είδα και την ταινία που βγήκε, και τα είπες μια χαρά!Είπες ακριβώς τι λέει το βιβλίο!

  Εν μέρει πάντως συμφωνώ με αυτά που λέει!
  Ότι σκεφτόμαστε στην ουσία αυτό συμβαίνει,είτε θετικό είτε αρνητικό!
  ….όπως έλεγε μέσα….Οι σκέψεις γίνονται πράγματα!

  Οπότε εάν ισχύει κάτι τέτοιο ….. Think positive!!

  Μου αρέσει!

 8. Ο/Η Kaveiros λέει:

  Καλους λογισμους….

  Μου αρέσει!

 9. Ο/Η Ρεγγίνα λέει:

  Το πέρασμά μας στη ζωή διακρίνεται από ένα συνεχή αγώνα, μια πάλη που δίνουμε καθημερινά με τα προβλήματα, τις «τρικλοποδιές» και τα εμπόδια που ίσως οι ιδιοι προκαλούμε στους εαυτούς μας.
  Πολλές φορές αισθανόμαστε ότι το βάρος των αποτυχιών που κουβαλούμε στους ώμους μας μας λυγίζουν και μας φέρνουν ίσα με τη γη…
  Τότε σίγουρα η ψυχολογία μας δεν είναι στα καλύτερά της, η καλή μας διάθεση έχει κάνει φτερά!
  Δεν παύει όμως να είμαστε άνθρωποι που πάντα ξέρουμε να αντικρίζουμε τον ήλιο ψηλά , που μέσα από τις αναποδιές ξέρουμε να ορθώνουμε το ανάστημά μας και να συνεχίζουμε….
  Ακόμα και αν μέσα μας δεν είμαστε ολότελα σίγουροι και η αυτοπεποίθησή μας δεν είναι στο ζενίθ, ξέρουμε να «φοράμε» ένα χαμόγελο και να προσπαθούμε ξανά.Δεν εγκαταλείπουμε.
  Αν αυτό ονομάζεται «Δύναμη της Πίστης», τότε χαίρομαι που είμαι …

  Μου αρέσει!

 10. Ο/Η Ρεγγίνα λέει:

  ….ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

  Μου αρέσει!

 11. Ο/Η dimitra λέει:

  Καλησπέρα Αντώνιε,
  ωραίο θέμα..
  Η θετική σκέψη(ή ο καλός λογισμός κατά την πνευματική ορολογία) πράγματι μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια συνταγή επιβίωσης και είναι το μέσο και ίσως η ίδια η ουσία αυτού που ονομάζουμε ευτυχία. Ωστόσο, προσωπικά με βρίσκει μάλλον αντίθετη το απλουστευτικό σχήμα «σκέψου θετικά και θα πετύχεις» αφού τυχόν ματαιώσεις των ονείρων και των στόχων μας είναι μέρος του παιχνιδιού. Άραγε όλοι οι άρρωστοι, φτωχοί, ταλαιπωρημένοι και προδομένοι απλώς δεν κατέχουν τη διανοητική τέχνη του σκέπτεσθαι θετικά που πρεσβεύει ο κάθε Coelho? ; Ή ο Θεός χαρίζεται μόνο στις αισιόδοξες ιδιοσυγκρασίες? Σίγουρα όχι.
  Η νέα εκδοχή του think positive μοιάζει κάποιες φορές να παγιδεύει σε ψευδαισθήσεις αυτεξούσιου της ανθρώπινης ύπαρξης ειδικά όταν προβάλλεται χρησιμοθηρικά για την ικανοποίηση και την αυτοπραγμάτωσή μας. Οι εραστές της Πίστης και της Ζωής δεν ενδιαφέρονται ποτέ να γίνουν άξονες ή χειριστές του σύμπαντος αλλά είναι οι ίδιοι ταπεινοί δορυφόροι του.Με κάθε κόστος..

  Μου αρέσει!

 12. Ο/Η p. libyos λέει:

  Σε ευχαριστούμε για την παρουσίαση. Ως ένα βαθμό νομίζω οτι όλοι από την κοινή μας εμπειρία θα συμφωνούσαμε με τον πυρήνα της σκέψεως του βιβλίου.
  Αυτό ίσως που εμένα προσωπικά με ενοχλεί είναι η υπεραπλούστευση της ζωής και των πραγμάτων της που γίνεται απο τον συγγραφέα. Μακάρι όλα να ήταν αποτελέσματα της σκέψης μας. Μακάρι όλα να μπορούσαμε να τα ελέγξουμε. Νομίζω ότι η ζωή και ο άνθρωπος είναι πολύ πιο πολύπλοκες πραγματικότητες.

  Την αγάπη μου και την εκτίμηση μου για το πολύ όμορφο και ενδιαφέρον μπλοκ σου……

  Μου αρέσει!

 13. Ο/Η Adonios λέει:

  Lock Heart
  Θυμάμαι ότι κι εσύ τις ίδιες απόψεις είχες όταν το διάβασες… Άρα συμφωνώ σε εκείνα που είχες γράψει τότε ;)

  Μαρία Νικολάου
  Καλημέρα και καλή εβδομάδα και σε σένα Μαρία. Δίνει ένα έναυσμα για να έχουμε αυτοπεποίθηση.

  Salerosa
  Την ταινία την είδα κι εγώ. Κι εγώ συμφωνώ με την γενική ιδέα που προτείνει. Έχουμε πολλές «δυνάμεις» που δεν καταλαβαίνουμε πλήρως.
  Η θετική σκέψη μπορεί να είναι μια από αυτές ;) Καλή σου μέρα! :)

  Kaveiros
  Ακριβώς αυτό αδελφέ!

  Ρεγγίνα
  Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό του ανθρώπου η ανάπτυξη και εξέλιξη. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς θετική άποψη και αισιοδοξία.
  Αν δεν υπήρχαν αυτά τα συστατικά το μόνο που θα έμενε θα ήταν η απόγνωση…

  Dimitra
  Οπωσδήποτε η σκέψη από μόνη της δεν είναι ικανή να ορίσει μια ευτυχισμένη ή δυστυχισμένη ζωή. Ίσως λειτουργεί ως πρόθεση, ως διάθεση.
  Διαβάζοντας Δήμητρα το σχόλιό σου, μου ήρθε αυτόματα στο μυαλό το πώς αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που έχουν οι μοναχοί και οι ασκητές. Σε συζητήσεις που έχω κατά καιρούς, πάντα υπάρχει μια αισιόδοξη και θετική σκέψη σε ότι κι αν τους απασχολεί. Αυτό στο μεταδίδουν και νοιώθεις μαζί τους την ευεργεσία αυτών των σκέψεων.
  Το «σκέψου θετικά» όταν δεν χρησιμοποιείται στον πληγωμένο εαυτό αναγκαστικά, προκειμένου να τον γιατρέψει, αποτελεί μια άποψη που σε προχωρημένο στάδιο μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση και αποδοχή ακόμα και των δυσάρεστων καταστάσεων.
  Τέλος θα συμφωνήσω μαζί σου ότι οι εραστές της Πίστης και της Ζωής όπως πολύ όμορφα τους ονομάζεις, ξεχωρίζουν για την ταπεινότητα μα και για τόσα άλλα και το κατάφεραν γιατί δεν υπολόγισαν εαυτούς…
  Καλή σου μέρα!

  π.Λίβυος
  Αυτή την απλούστευση για το πώς επιτυγχάνεται η ευτυχία εντόπισα και εγώ μα και όσοι γνωστοί μου το έχουν διαβάσει.
  Η σίγουρη συνταγή για επιτυχία και ευμάρεια, θυμίζει το αμερικάνικο όνειρο και αφορά στον πλουτισμό.
  Αν και η γενική ιδέα περί θετικών σκέψεων δεν είναι λάθος, εν τούτοις η παρότρυνση να ποθούμε πράγματα μάταια και φθαρτά, ξενίζει στο τέλος τον αναγνώστη.
  Σας ευχαριστώ για το σχόλιό και για τα καλά σας λόγια.

  Μου αρέσει!

 14. Ο/Η Ρεγγίνα λέει:

  Απόγνωση = καταστροφή, αρνούμαι να ακολουθήσω αυτή την όδο!

  Μου αρέσει!

 15. Ο/Η kitsosmitsos λέει:

  Μας προβλημάτισες, είναι η αλήθεια. Για να δούμε μετά την ανάγνωση.

  Μου αρέσει!

 16. Ο/Η Mary S. λέει:

  Ενδιαφέρον ακούγεται, αλλά όπως είπες, αυτά τα έχουμε διαβάσει και αλλού.
  Προβληματίζομαι, να το αγοράσω ή όχι;

  Μου αρέσει!

 17. Ο/Η Adonios λέει:

  Ρεγγίνα
  Είναι ωφέλιμο το ότι ακολουθείς την άλλη οδό. Της θετικής σκέψης δηλαδή...

  Kitsos Mitsos
  Καλή ανάγνωση λοιπόν ;)

  Mary S
  Δεν είναι δύσκολο στην ανάγνωση. Περισσότερο θυμίζει εγχειρίδιο με οδηγίες.
  Δες το mail σου... ;)

  Μου αρέσει!

 18. Ο/Η Christina λέει:

  Μόλις ανακάλυψα το blog σου και σε συγχαίρω..
  όσο για το secret συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, ότι εμμένει πολύ στην απόκτηση υλικών αγαθών αλλά είναι χρήσιμο, γιατί δίνει μια άλλη διάσταση στη σκέψη…΄Σε προσκαλώ στο blog μου να διαβάσεις κάτι που είχε πει ένας έλληνας γι αυτό το θέμα, στις αρχές του εικοστού αιώνα

  http://truthseeker-christina.blogspot.com/2008_06_01_archive.html

  Μου αρέσει!

 19. Ο/Η Adonios λέει:

  Christina
  Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
  Νομίζω όσοι το έχουν διαβάσει μοιράζονται τις ίδιες απόψεις.
  Όσον αφορά στο blog σου πρέπει να πω ότι είναι πράγματι εντυπωσιακές οι πληροφορίες για τον Δρακούλη. Είναι η πρώτη φορά που διαβάζω για αυτόν.
  Επίσης βρήκα ενδιαφέροντα τα posts που αφορούν στον Χριστιανισμό και επειδή έχω διαβάσει και την Επί Του Όρους Ομιλία του Έμμετ Φοξ, βρήκα χρήσιμη την αναφορά σου σε διάφορα χωρία.
  Οι επισκέψεις μου δεν θα λείπουν και από το blog σου ;)
  Καλημέρα!

  Μου αρέσει!

 20. Ο/Η maria konstantopoulou λέει:

  Kalhmera sas,
  einai h proth fora poy episkeptomai to site kai o logos einai oti moy kinhse thn periergeia na diabaso ta sxolia toy antonh,exo dei thn tainia 3-4 fores exo diabasei to biblio kai tora einai h deyterh fora poy to diabazo.Symfono sta sxolia soy apolyta antonh alla tha moy epitrepseis, na diafonhso mono se ena pragma mazi soy, den exei epikentrothei mono ston ploytismo anaferei akoma kai gia thn ygeia kai leei polla pragmata kai gia ths sxeseis ton anthropon.Bebaia ston perissotero kosmo to megallytero problhma toy einai ta xrhmata dystyxos.To symantiko einai oti prepei na to pistepsei apolyta kapoios kai na to efarmosei kai tote ola allazoyn to leo mono kai mono giati eimoyn h poio arnhtikh sths skepseis moy kai tora pleon meta to secret exoyn ola allaxei to pisteyo apolyta to exo efarmosei kai exo dei apotelesmata.Protino se oloys osoys diabasoyn to mhnyma moy na to kanete kai eseis kai tha deite oti me thn thetikh skepsh ola allazoyn.PISTEPSTE TO, ZHTHSTE TO, EFARMOSTE TO KAI APOLAYSTE TA APOTELESMA TA TOY…Sas to afierono me thn eyxh na deite thn zoh sas na allazei pros to kalytero… 🙂

  Μου αρέσει!

 21. Ο/Η Adonios λέει:

  Μαρία Κωνσταντοπούλου
  Καλώς όρισες λοιπόν Μαρία και από το blog αυτό!
  Φαίνεται ότι έχεις βάλει για τα καλά στη ζωή σου το μήνυμα που προωθεί το βιβλίο και αυτό είναι ευεργετικό γιατί στηρίζεται στο πόσο πολύ θέλεις να πετύχει κάτι.
  Ίσως επικεντρώθηκα περισσότερο σε αυτά που μου έκαναν αρνητική εντύπωση στο βιβλίο παρά στα θετικά και έχεις δίκιο ότι δεν είναι μόνο ο πλουτισμός αλλά και όλα αυτά που σωστά αναφέρεις.
  Νομίζω εν τέλει ότι κι εγώ θα πρότεινα να το διαβάσει κάποιος. Είναι κάτι που έχω ήδη κάνει στο φιλικό μου περιβάλλον και με ενδιαφέρον συζητώ τις επιδράσεις του βιβλίου στη ζωή τους.
  Πολύ καλή η παρότρυνσή σου στο τέλος! ;)
  Καλό σ/κ να έχεις!

  Μου αρέσει!

 22. Ο/Η Peggy λέει:

  Έχω διαβάσει αυτό το βιβλίο. Ωραία όλα αυτά αλλά δεν είναι Μυστικό η θετική σκέψη και πράξη, ούτε κάτι καινούριο…

  και ο τρόπος που τα προτείνει το βιβλίο δε μου άρεσε.
  Ήταν σα να προτείνει μια συνταγή για να πετύχεις τους στόχους του ο καθένας εύκολα και γρήγορα…
  μάλιστα μερικοί στόχοι ήταν υλιστικοί…

  Υπερεκτιμημένο το βιβλίο αυτό κατά τη γνώμη μου…

  Μου αρέσει!

 23. Ο/Η Adonios λέει:

  Peggy
  Αυτή τη "γεύση" άφησε και σε'μένα το βιβλίο αυτό.
  Ουσιαστικά είναι οδηγίες για το πως θα ζήσεις την εφήμερη ζωή, με εφήμερες και φθαρτές "χαρές"...

  Μου αρέσει!

 24. Ο/Η roxy λέει:

  pos lene tin tainia pou vgike vasi tou secret?

  Μου αρέσει!

 25. Ο/Η Adonios λέει:

  Roxy
  Νομίζω και η ταινία The secret λέγεται.
  Την έχω δει. Δεν είναι ακριβώς ταινία, απλά υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες μέσα από τις συνεντεύξεις που έδωσαν εκείνοι που έγραψαν στο βιβλίο.
  Αν υπάρχει κανονική ταινία που να πήρε το θέμα από το το βιβλίο, δεν το ξέρω! ;)

  Μου αρέσει!

 26. Ο/Η Μαρινα λέει:

  Είδα την «ταινία». Νομίζω ότι όλα αυτά ο καθένας από εμάς τα γνωρίζει ήδη…ίσως να μην είναι τόσο συνειδητή η γνώση αυτή σε ορισμένους. Είναι καλά ειπωμένα πράγματα που όλοι έχουμε στο «σκληρό δίσκο» μας αλλά είτε δεν τους δίνουμε σημασία είτε τα παραμελούμε εντελώς, όταν όμως κάποιος πατήσει τα σωστά κουμπιά ανασύρονται οι πληροφορίες αυτές.
  Μου θύμισε ξανά ότι οι άνθρωποι είμαστε περισσότερο ίδιοι παρά διαφορετικοί.
  Συμφωνώ ότι εστιάζει στον τρόπο απόκτησης υλικών αγαθών περισσότερο από όσο περίμενα (η αλήθεια είναι ότι περίμενα ότι δεν θα γινόταν καθόλου κάτι τέτοιο) αλλά αυτό δεν αναιρεί το υπόλοιπο, το «μυστικό», τη δύναμη δηλαδή της καλής σκέψης και της καλής προαίρεσης.
  και γενικά σου αφήνει μια χαμογελαστή όψη στο πρόσωπο στο τέλος!
  Εν ολίγοις δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο και τίποτα διαφορετικό από αυτό που ήδη γνωρίζουμε, είναι όμως καλά ειπωμένο και ευχάριστο και φέρνει τη γνώση αυτή στο συνειδητό μας πεδιό.

  Μου αρέσει!

 27. Ο/Η Adonios λέει:

  Μαρίνα
  Θα συμφωνήσω μαζί σου. Πέρα από το ότι εστιάζει περισσότερο σε κάτι συγκεκριμένο, η γενική ιδέα αν και είναι γνωστή, εν τούτοις είναι καλή με τον τρόπο που προβάλλεται μέσα από το βιβλίο..
  Οπωσδήποτε ευχάριστο και αφήνει μια αίσθηση στο τέλος ότι το μπορούμε και εμείς αν το προσπαθήσουμε.
  Καλή σου μέρα.

  Μου αρέσει!

 28. Ο/Η ΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ λέει:

  ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ secret ΠΡΙΝ 2 ΜΗΝΕΣ…ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 10 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΕΠΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ!ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΑ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ..ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΦΑ ΕΙΧΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ..Κ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ «ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ»…ΠΡΙΝ 3 ΜΕΡΕΣ ΕΙΔΑ ΤΟ DVD Κ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ…ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ..ΕΝΙΩΣΑ..ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ…ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ!!ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ..»»ΟΠΩΣ ΤΟ ΤΖΙΝΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑΝΤΙΝ..ΕΤΣΙ Κ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ..ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΔΙΑΤΑΓΗ»»ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟ!!!

  Μου αρέσει!

 29. Ο/Η Ritsa λέει:

  Γεια σας, παιδιά,

  μόλις διάβασα κι εγώ το Μυστικό και είμαι λίγο διχασμένη. Ναι, μεν, καλός τρόπος σκέψης, αλλά πιστεύετε ότι είναι τόσο «μυστικό»; Ουσιαστικό το «Ζήτα και θα λάβεις» αναφέρεται σε όλα τα ιερά βιβλία (βίβλος, κοράνι κλπ.). Τώρα αυτό με τις συχνότητες της σκέψης, δεν ξέρω, αφήνω τους επιστήμονες να το αναλύσουν. Και το Σύμπαν δεν είναι ουσιαστικά μια άλλη λέξη για το Θεό;
  Τέλος πάντων, εκεί που εγώ λίγο μπερδεύομαι είναι αυτή η θετική σκέψη και η συγκέντρωση μόνο στα καλά που υπάρχουν στον κόσμο, έτσι ώστε ο κόσμος να γίνει σιγά σιγά καλύτερος. Δηλαδή, αν όλοι οι Παλαιστίνιοι σκεφτούν θετικά και τι ωραία που περνάνε τώρα, το σύμπαν θα κάνει ό,τι μπορεί για να αλλάξει πολιτική το Ισραήλ; Και αν, όπως λέει το βιβλίο, σταματήσουμε να «παλεύουμε» για την επίτευξη ενός σκοπού, λέμε τώρα, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την εξάλειψη της φτώχειας, παρά αρχίσουμε να αγνοούμε το τι γίνεται στον κόσμο και δούμε μόνο τα θετικά, θα λυθεί το πρόβλημα της Αφρικής, θα θεραπευτεί το AIDS, θα σταματήσει η κοινωνική αδικία και θα αρχίσουμε να ζούμε τον παράδεισο επί της γης; Αν σταματήσουμε να βλέπουμε ειδήσεις, γιατί οι ειδήσεις μόνο θλιβερά πράγματα παρουσιάζουν και επικεντρωθούμε στο τιτίβισμα των πουλιών έξω από το παράθυρό μας, θα αρχίσουν να τιτιβίζουν τα πουλάκια και για τα θύματα του τσουνάμι;
  Τι λέτε κι εσείς; Σε προσωπικό επίπεδο μια χαρά το βρίσκω το μυστικό (που μυστικό δεν είναι, παρά το κύριο νόημα κάθε, τουλάχιστον μονοθεϊστικής, θρησκείας), αλλά σε παγκόσμιο; Σε θέματα κοινωνικής ευθύνης; Σε θέματα πολιτικής; Δεν είναι λιγο επιφανειακό; Εδώ ο κόσμος καίγεται, κι εγώ αναζητώ τα θετικά για να μην αντισταθώ και γεμίσω το σύμπαν με αρνητική ενέργεια;

  Μια θετική μέρα σε όλους σας

  Ρίτσα

  Μου αρέσει!

 30. Ο/Η Adonios λέει:

  Ρία
  Έχει μεγάλη σημασία με τι διάθεση κάνουμε κάθε φορά κάτι. Νομίζω ότι εκεί οφείλεται και η επιτυχία. Πολύ ευχάριστο το ότι έχεις μπορέσει να κάνεις πραγματικότητα αυτά που εύχεσαι!

  Ρίτσα
  Η αλήθεια είναι ότι το μυστικό, δεν είναι μυστικό για εκείνους που γνωρίζουν έστω και λίγα από τις διδαχές κάποιων θρησκειών.
  Το βιβλίο αναφέρεται σε μια προσωπική ολοκλήρωση και μέσα από τη μονάδα, στο σύνολο.
  Φαντάζει όμως ουτοπία όπου θα την ζει κάποιος μόνος του, χωρίς να έχει επίγνωση του τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο και γύρω του.
  Πολύ σωστά επισημαίνεις ότι η πρόταση του βιβλίου για αποφυγή των άσχημων εικόνων και ειδήσεων, δεν θα φέρει και την ανατροπή τους.
  Απλά εμείς θα "ταξιδεύουμε" σε έναν κόσμο όπου όλα τα βλέπουμε τέλεια, χωρίς να είναι!
  Οπότε θα συμφωνήσω μαζί σου ότι πέρα από την προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε όλοι για αυτοβελτίωση, χρειάζονται πράξεις για να βοηθήσουμε στην εξάλειψη των προβλημάτων που υπάρχουν γύρω μας και όχι αδιαφορία.
  Καλή σου μέρα! ;)

  Μου αρέσει!

 31. Ο/Η giota λέει:

  παιδια συγνωμη ομως και εγω εχω το βιβλιο δν τα παω πολυ καλα που μπορω να βρω το dvd που ολοι αναφερετε?

  Μου αρέσει!

 32. Ο/Η Adonios λέει:

  Giota
  Καλησπέρα.
  Νομίζω θα βρεις να το νοικιάσεις από Dvd Club.
  Πάντως η ταινία δεν είναι τίποτα περισσότερο από τις συνεντεύξεις εκείνων που έχουν γράψει και στο βιβλίο. ;)

  Μου αρέσει!

 33. Ο/Η miltiadis-serres λέει:

  ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΙΓΟΡΙΚΟΙ ΜΟΡΦΗ.ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΟΣΟ ΘΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ.ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΕΛΑΤΩΜΜΑ ΜΙΛΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΔΕΙΣ ΕΤΣΙ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.Η ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ………….

  Μου αρέσει!

 34. Ο/Η βικη λέει:

  νομιζω οτι προκειται απλως για ενα ακομη αμερικανικο εγχειριδιο πλουτισμου και αποκτησης υλικων αγαθων βασιζομενο στην αναγκη του ανθρωπου να επικαλειται αυθεντιες ετσι ωστε να δικαιολογει τις πραξεις του. Δεν θα με χαρακτηριζα καθολου θρησκευόμενο ανθρωπο , ομως πιστευω πως η βαθια μας πιστη μας βοηθαει να κανουμε την ζωη μας καλυτερη χωρις ομως απαραιτητα το καλυτερη να σημαινει πλουσιοτερη. Το βιβλιο επικεντρωνεται κατα βαση σε αυτο δινοντας γελοια θα ελεγα παραδειγματα ανθρωπων που τα «καταφεραν».

  Μου αρέσει!

 35. Ο/Η George4 λέει:

  Εγω πιστευω πως αυτα ειναιβλακιες για τα αμερικανάκια μακαρι να ηταν τοσο απλο ….. Απορώ πως κάθεστε και πιστευετε τετοιες ***** . Αμφισβητείστε τον καθένα που σας προσφέρει γρηγορα και ευκολα λεφτα και υγεια γιατι αποτερος σκοπος του ειναι να κερδισει λεφτα .
  Να δουμε τι αλλη ****** θα ακουσουμε απο τους μπαγλαμαδες τους αμερικανους ………

  Μου αρέσει!

 36. Ο/Η vivian λέει:

  επειδή έχω διαβάσει κ εγώ το βιβλίο πρόσφατα… δε ξέρω αν ισχύουν αυτά που λέει ή όχι.. αυτό που ξέρω είναι οτι όταν το τελειώνεις σου αφήνει μια αίσθηση οτι μπορείς να κάνεις τα πάντα. μια αισιοδοξία για τα πάντα… τώρα αν κάποιος είναι τοσο απαισιόδοξος που ακόμα κ αυτή η αίσθηση του φαίνεται «βλακείες» τότε δε μπορούμε να πούμε τίποτα..
  εγώ πάντως το πιστεύω (κ το έχω ζήσει) οτι οταν όντως θέλεις κάτι και πιστεύεις πολύ σε αυτό..τότε γίνεται.
  κ στο κάτω κάτω τι έχει να χάσει κανείς αν προσπαθήσει??τίποτα. αισιοδοξία παιδιά γιατί χανόμαστε…αλλιώς θα καταντήσουμε όλοι νευρόσπαστοι…

  Μου αρέσει!

 37. Ο/Η μιχαλης λέει:

  παιδια εγω διαβασα το βιβλιο 3 φορες ειδα το dvd πιστεψα σε αυτο και αποφασισα να το εφαρμοσω σε μικρα πραγματα.ειχα χασει το ενα τασι της ροδας του αυτοκινητου πριν ενα χρονο αυτο υο πλαστικο που μπαινει στη ροδα.ζητησα πιστεψα ενιωσα.σε τρεις μερες ενω πηγαινα περιπατο με ενα φιλο μου ειδα στην ακρη του δρομου το τασι ακριβως οπως το ειχα σκεφτει και το πηρα και το εβαλα στο αυτοκινητο συγκινηθηκα ειλικρινα δακρυσα απεναντι σε αυτη τη δυναμη τωρα το εφαρμοζω και σε αλλους τομεις της ζωης μου και δεν πιστευω στις συμπτωσεις.παιδια προσεξτε το μυστικο ειναι να νιωσετε οτι θα το λαβετε σιγουρα και να ειστε χαρουμενοι ευτυχισμενοι μιχαλης οποιος εχει βιωσει τιποτα αναλογο ας επικοινωνησει να τα πουμε στο e-mail mixalis_nt@yahoo.gr

  Μου αρέσει!

 38. Ο/Η Vaggelis λέει:

  EGW RE PEDIA TWRA DIAVAZO TO VIVLIO DE TO EXO TELIWSEI AKOMA ALLA MOU ARESEI POLI AFTI OI ESIODOKSIA ME KANEI NA NIO8O KALA KAI NA XAMOGELAO EPIDI MOU EXOUN SUMVEI TETIOU EIDOUS SKINIKA OSO GIA TOUS APAISIODOKSOUS MALWN AFTOI EXOUN TO PROVLIMA KAI DE PISTEVOUN STWN EAFTO TOUS GIA NA KRINOUN KATI 8ETIKO SAN ARNITIKO EMENA MEXRI TWRA MOU EXEI PROSFEREI XAMOGELO KAI TO XAMOGELO SOU PROS8ETEI ZOI!!DE XERO TI EINAI ALLA EIPARXH MAS MENEI MONO NA EIMASTE EYGNOMWN 😉

  Μου αρέσει!

 39. Ο/Η Marcos λέει:

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΤ’ΑΡΧΗΝ ΣΥΜΦΟΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΘΝ ΓΙΑ ΑΘΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ ΜΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΟΝΩ ΑΠΟΛΥΤΟΣ. ΣΩΣΤΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΛΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΤΙΧΙΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠ’ΟΨΙΝ ΜΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΡΑΦΤΙΚΕ ΝΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝ. ΕΑΝ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΝ ΕΥΤΙΧΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΙΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΕΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΒΕΒΑΙΩΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΔΙΟΤΙ Ο ΚΑ8’ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΑ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟΥ Ο ΚΑ8ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΡΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ. ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΙΧΙΑ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΑΥΤΙΝ ΤΙΝ ΕΠΟΧΗ ΟΛΑ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΙ ΘΕΣΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ (ΥΛΙΚΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ).

  ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΒΑΛΑΝΕ ΕΠΙΤΙΔΕΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ. :p

  ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΟΣΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΝ… 😉

  Μου αρέσει!

 40. Ο/Η M λέει:

  Καλησπερα κι απο μενα …Ηθελα να βρω μερικους ανθρωπους που εχουν διαβασει το μυστικο και το εφαρμοζουν στην ζωη τους για να ανταλαξω αποψεις….Διαβασα τα περισσοτερα σχολια απο δω μεσα και συμφωνω απολυτως με τους περισσοτερους αλλα οχι με ολους. Με προλαβε μια κοπελια παραπανω σ αυτο που αναφερθηκες οτι δεν εστιαζει μονο στα χρηματα. Εχει συγκεκριμενο κεφαλαιο για την υγεια , για τις σχεσεις και γενικως για τον κοσμο.Οσο για τα υλικα αγαθα…οταν ζουμε σε μια εποχη που ο μεσος ανθρωπος ισα που τα βγαζει περα ισως ειναι λιγακι λογικο να θελει να του πει ΄΄Ε!ΦΙΛΕ!ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ!΄΄…Οταν διαβασα το μυστικο πριν απο 3 χρονια στην ουσια καποια απο αυτα τα ειχα ακουσει ξανα αλλα καποια αλλα με ειχαν αφησει αναυδη, γιατι καθως καθισα αναπαυτικα στο κρεβατακι μου να αναλογιστω σε μια φαση της ζωης μου που δεν πηγαν τα πραγματα οπως ηθελα τι σκεψεις ειχα στο μυαλο μου ,επαθα σοκ γιατι οι περισσοτερες σκεψεις και συναισθηματα μου ηταν αρνητικα!!!και μιλαω για φοβο ανυσηχια ελλειψη εμπιστοσυνης στον εαυτο μου …κλπ…τα συναισθηματα που ειχα πηγαιναν κοντρα σε αυτο που ηθελα!Εψαξα μετα βρηκα το dvd πηρα κι αλλα βιβλια που η βαση τους ηταν το μυστικο για να μπορεσω να εχω μια πιο εμπεριστατωμενη αποψη και να μπορεσω να το κατανοησω πληρως. Το θεμα εχει ως εξης.Ναι μεν σου μιλαει για υλικα αγαθα αλλα δεν ειναι μονο αυτο . Μας λεει να σκεφτομαστε θετικα και να νοιωθουμε ομορφα συναισθηματα.Οταν νοιωθουμε ομορφα συναισθηματα δεν εχουμε την αναγκη ουτε να κανουμε κακο σε καποιον ουτε να σκεφτουμε ασχημα για καποιον.Γιατι το λεω αυτο .Γιατι η ευρυτερη λογικη του μυστικου δεν ειναι μονο τα υλικα αγαθα αλλα να γινουμε καλυτεροι ανθρωποι.Μπορει αυτο το βιβλιο να μην το καθιστα σαφες ισως, αλλα το νοημα ειναι αυτο.Οταν μας λεει ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, μιλαμε για μια κατασταση που βαζει τον καθενα απο μας να κανει την αυτοκριτικη του και να αναρωτηθει πως φερεται ο ιδιος στον εαυτο του.Οταν σου λεει ΔΩΣΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ, δεν εννοει να δωσεις αγαπη μονο στην μαμα σου ή στον μπαμπα σου , αλλα σε ολον τον κοσμο .Και μιλαμε για ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ αγαπη .Ειναι πραγματα που τα εχει πει και ο Χριστος.Οταν κανω κακο σε καποιον εχω ασχημες σκεψεις και ασχημα συναισθηματα γι αυτον . Τουτεστιν τα αρνητικα συναισθηματα ερχονται σαν αρνητικες καταστασεις στην ζωη μου .ΜΑΧΑΙΡΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΜΑΧΑΙΡΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ. Γιατι λοιπον να απορριψω ενα »μυστικο » που μου λεει να γινω καλυτερος ανθρωπος να αγαπω τον εαυτο μου , να μαθαινω απο τις δυσκολες καταστασεις κι οχι να μοιρολατρω,να αγαπω τους συνανθρωπους μου και να κανω καλο σ αυτους?Γιατι να μην εστιασω στα καλα της ζωης παρα να διαιωνιζω τα κακα?ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΩ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΓΑΠΗ ?Στην τελικη γιατι να βαλω στην διαδικασια τον εαυτο μου να κλαιει την μοιρα του και να μην τον κανω να νοιωθει καλα την στιγμη που το χρειαζεται ?Οι δυσπιστοι μπορουν να το δουν κι ετσι …..Αλλα ειναι αληθεια αποδεδειγμενο με πολλες επιστημονικες ερευνες για το πως ο νους επηρεαζει την πραγματικοτητα μας …Να ειστε ολοι καλα!!!!!

  Μου αρέσει!

 41. Ο/Η εύα λέει:

  καλησπέρα σας ,

  βλέπω ότι αρκετός κόσμος έχει ασχοληθεί με το βιβλίο και την ταινία ¨the secret¨ .
  εγώ ξεκίνησα να το διαβάζω εχθές ενώ μου το είχε προτείνει μια φίλη πριν δύο χρόνια όταν ήξερε ότι περνούσα μία δύσκολη στιγμή στη ζωή μου κι ενώ εκείνη το είχε διαβάσει σε μία ανάλογη δική της.

  δεν είχα καταφέρει όμως να το αγοράσω ενώ είχε πραγματικά τότε καρφωθεί στο μυαλό μου γιατί πίστευα τη φίλη μου που έλεγε ότι εκείνη άλλαξε τρόπο σκέψης από τη στιγμή που το διάβασε…

  φυσικά μετά από δύο χρόνια εγώ ξεπέρασα τη δύσκολη φάση μου και πίστεψα στον εαυτό μου μέσα από δική μου επιθυμία να ελέγξω τη ζωή μου και να αποκτήσω άλλη στάση προς αυτήν!ήθελα να τη βλέπω πιο θετικά, και ήξερα ότι με αυτόν τον τρόπο σίγουρα κάτι καλύτερο θα έβλεπα από ότι είχα δει μέχρι στιγμής, γενικά η στάση μου ήταν περισσότερο μοιρολατρική.

  θέλω να καταλλήξω στο εξής : ότι το μυστικό είναι κρυμμένο μέσα μας και δεν χρειάζεται κανείς να μας το διδάξει , το θέμα είναι να το αντιληφθούμε μόνοι μας!
  παρακολούθησα κατά καιρούς διάφορες τέτοιες φιλοσοφίες, άλλες πολύ γενικές και αόριστες στηριγμένες απλά στα ευνόητα, που ο καθένας γνωρίζει και μπορεί να μιλάει για αυτά , και άλλες πιο ειδικές (όπως η μέθοδος Silva http://www.silva.gr/silva.htm ) που όσο μένεις απλά στην βιτρίνα της ακούς πάλι το ίδιο μοτό: είσαι ότι σκέφτεσαι και ο κόσμος σου ότι θέλεις, σκέψου θετικά.

  αυτά όμως τα ήξερα , τα έμαθα όλα μόνη μου , με τη δύναμη της ψυχής και του μυαλού μου τον καιρό της κρίσης μου…

  έτσι λοιπόν , τώρα που το βιβλίο έπεσε στα χέρια μου και έχω κάνει και τη σχετική μικρή έρευνα, θα το διαβάσω, αλλά όπως και τις προηγούμενες φορές απλά θα επιβεβαιώσω ότι από μόνη μου γνωρίζω, τίποτα παραπάνω.είναι σαν μια μορφή ένεσης που σου υπενθυμίζει ότι με τη δύναμή σου μπορείς να καταφέρεις πολλά!
  θα ήταν καλό όλοι να ξεκινήσουν απλά και μόνο από αυτό!
  είμαι βέβαιη ότι δεν θα μάθω κάτι που δεν ήξερα από το βιβλίο και ότι κανένα μυστικό δεν κρύβεται εκεί και δεν θα χρειαστεί να ξαναγυρίσω να προσθέσω οτιδήποτε διαφορετικό, γιατί το μυστικό είναι μέσα μας!!

  υ.γ. χαίρομαι που βλέπω ότι οι περισσότεροι εδώ γράφουν εληνικά!!

  Μου αρέσει!

 42. Ο/Η ALEXANDROS λέει:

  Καλημέρα και απο εμένα. Το βιβλίο το έχω διαβάσει 3 φορές και την ταινία την εχω δει αρκετές φορές. Βασικά όταν κάτι πάει να μου ρίξει την ψυχολογία βλέπω κάποια αποσπάσματα της ταινίας και η ψυχολογία μου ανεβαίνει. Έτσι απλά σαν ένας διακόπτης. Λοιπόν εγω θα σας πω οτι πιστεύω τα πάντα απο όσα λέει. Και αυτο γιατί μου το έχουν αποδείξει κάποιες καταστάσεις της ζωης που μόνο με θαύμα θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν. Και εκεί είναι που λες συνωμότησε το σύμπαν… Μου έχουν συμβεί πάρα πολλά γεγονότα (και πριν διαβάσω το βιβλίο) που θα βαρεθείτε αν κάτσω να τα γράψω. Νομίζω οτι πραγματικά αν θέλεις κάτι πάρα πολύ θα το πετύχεις. Παράδειγμα με την υγεία και αυτο το πιστεύω. Όταν κάποιος είναι συνέχεια μέσα στο άγχος την στεναχώρια, τα προβλήματα ο οργανισμός του κάπου θα ξεσπάσει. Προσπαθείστε να είστε αισιόδοξοι, χαμογελαστοί, να αγαπάτε όλο τον κόσμο και με θετική σκέψη και όλα αυτά ξέρετε γιατι? Γιατί η ζωή είναι πάρα μα πάρα πολύ μικρή για να ασχολούμαστε με μικρότητες. Έχω δει να πλακώνονται στο ξύλο για μια θέση πάρκινγκ. Αν είναι δυνατόν. Κανένας δεν έχει συμβόλαιο να ζήσει για πάντα… Σκεφτείτε το. Σε τέτοιες περιπτώσεις υποχωρώ με χαμόγελο. Δεν αξίζει τον κόπο για τίποτα παραπάνω. Και αν ακούσεις και ένα ευχαριστώ αυτό θα σου φτιάξει ακόμα περισσότερο την διάθεση. Μπορεί να σας φανούν άσχετα ολα αυτά αλλά είναι μέρος της καθημερινότητας μας. Πολλοί απο εσάς θα έχουν ζήσει ανάλογα περιστατικά. Λοιπόν για να μην ξεφύγω άλλο απο το θέμα μας, θα σας πω το εξης το οποίο το κάνω κάθε μερα. Ξεκινήστε την ημέρα σας με χαμόγελο και ΜΕ ΘΕΤΙΚΉ ΔΙΑΘΕΣΗ μην ξεχνατε να έχετε πίστη και όλα θα σας πάνε καλά. Μην αφήνετε τίποτα να σας χαλάσει τη διάθεση και τα όνειρα σας. Εγώ πάντα με το χαμόγελο και την θετική μου αύρα εισπράτω ανάλογα συναισθήματα απο τους ανθρώπους. Και κλείνω με τις λέξεις του βιβλίου ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας

  Μου αρέσει!

 43. Ο/Η maraki λέει:

  καλησπέρα,έχω διαβάσει και εγώ το βιβλίο αρκετέσ φορεσ και εχω δει και την ταινια. πραγματικά θέλω να ξεκινησω να ζητάω πράγματα και καταστασεισ στην ζωη μου αλλα δεν ξερω απο που να αρχισω γιατι πιστευω οτι θα γινει οτι και αν ζητησω.. δεν ξερω αν ειναι σωστο να κανω πολλεσ θετικεσ σκεψεισ μαζί. λέτε να μην πετύχει?? thanks

  Μου αρέσει!

 44. Ο/Η Γιώργος Θωμαϊδης λέει:

  Δεν υπάρχουν άνθρωποι που να θέλουν -και να ζητούν- περισσότερο να ζήσει το άρρωστο παιδί τους από τους γονείς του. Εάν αυτό δεν είναι αγάπη, χωρίς ελπίδα ή αντάλλαγμα, τότε τι είναι αγάπη;

  Πως ξέρει η συγγραφέας ποιές είναι οι δυνάμεις του σύμπαντος; Τις διαισθάνθηκε; Και πως ζητά να πιστέψουμε στην αλήθεια της διαίσθησής της;

  Λυπάμαι που υπάρχουν βιβλία σαν αυτό, σε έναν κόσμο που έχει ανάγκη από δράση, πίστη σε αξίες όχι σε υλικά πράγματα που προκύπτουν από συμπτώσεις.

  Αυτό που κάνει η σκέψη είναι να μας βοηθά να διακρίνουμε πράγματα και να λύνουμε ηθικά και πρακτικά προβλήματα. Δεν λυγίζει σιδεράκια ούτε φυτρώνει λεφτά.

  Εκτός από τις τσέπες όσων γράφουν αυτά τα βιβλία για να παίξουν με τα παιδικά, τρυφερά όνειρα μερικών καλοπροαίρετων ανθρώπων.

  Μου αρέσει!

 45. Ο/Η YIANNIS λέει:

  Γειά σας έστω και καθυστερημένα…βασικα το μυστικο το ειδα πριν 2 χρονια και καθομαι και το ξανα μελεταω εδω και 2 μηνες σε καθημερινη βαση…..ειμαι σιγουρος πανω απο το 50% οτι λειτουργει…εχουμε απειρε δυναμεις μεσα μας ..και βαση επιστημης χρησιμοποιουμε μονο το 5% του εγκεφαλου μας τουλαχιστον οι περισσοτεροι απο εμας ….παιδια δεν ξερω στα σιγουρα….αλλα κανοντας καθημερινες προσπαθειες νομιζω οτι δουλευει…και δεν ειμαι μονος μου …εχω οικογενεια …δυο παιδακια…επιχειρηματιας..αυτοδημιουργητος..την αλλη εβδομαδα θα σας ενημερωσωω εαν πηγε κατι καλα…!

  Μου αρέσει!

 46. Ο/Η Αντιγόνη λέει:

  Όταν δεν είμαστε σίγουροι για το αν θα «δουλέψει» το μυστικό, εάν δεν είμαστε σίγουροι ότι όντως όλα θα πάνε όπως τα επιθυμούμε στην ζωή μας τότε δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Το βιβλίο το έχω διαβάσει και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν έχει καμία σημασία το οτιδήποτε, εάν οι ίδιοι δεν αισθανθούμε βαθιά μέσα μας χαρά και ευγνωμοσύνη. Επίσης δεν παρατήρησα να εστιάζει η συγγραφέας στον πλουτισμό, απλά δίνει ένα παράδειγμα για όσους ενδιαφέρονται για τα χρήματα όπως δίνει και για τις σχέσεις αλλά και για την υγεία, τον κόσμο και τον ίδιο μας τον εαυτό. Για ποιο λόγο η ζωή όλων να περιτριγυρίζεται από την μιζέρια και την θλίψη ή την απογοήτευση; Αναρωτιέμαι γιατί η ζωές όλων να μην μπορούν να αλλάξουν; Μας έχει συνεπάρει το ρεύμα. Ένα ρεύμα που οδηγεί στην καθημερινότητα που βολεύει. Που πήγαν τα όνειρα, η χαρά, η πίστη στον εαυτό μας;
  Αισθάνομαι την ανάγκη να προσθέσω ότι ίσως έχει έρθει η στιγμή να αναρωτηθούμε οι ίδιοι τι ακριβώς μας έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση. Μήπως τελικά είναι τόσο εύκολο που δεν είμαστε σε θέση να το πιστέψουμε;
  Υπάρχουν μικροί και μεγάλοι άνθρωποι; Άνθρωποι που αξίζουν και δεν αξίζουν; Δεν το νομίζω.
  Σίγουρα υπάρχουμε όλοι εμείς που έχουμε οδηγήσει τους εαυτούς μας σε μια κατάσταση των όχι, των μη και των αλλά. Λυπάμαι που κυκλοφορούν ακόμα και σήμερα βιβλία που «κοιμίζουν» τους ανθρώπους, που λειτουργούν ως αναλγητικά στην ζωή τους και ωραιοποιούν καταστάσεις, σε καμία περίπτωση όμως λόγο δεν θα λυπηθώ που υπάρχει ένα βιβλίο που ωθεί στην επιτυχία , στην χαρά, στον αυτοσεβασμό… σε μια εποχή που οι άνθρωποι το χρειάζονται και με το παραπάνω. Τόσο κακό είναι αυτό;

  Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Καλό βράδυ.

  Μου αρέσει!

 47. Ο/Η YIANNIS λέει:

  Αντιγόνη ,θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου..είμαι ο ίδιος που έχει γράψει το σχόλιο πριν απο εσένα..θα σας πω εάν λειτουργει…ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!!!αι αυτό οφείλετε σε εμένα και στο καθένα μας ξεχωριστά…αυτό που πρέπει να πιστέψουμε όλοι μας είναι στον εαυτό μας και στη δύναμη του μυαλού μας-ψυχής μας..τις δυνατοτητες τις έχουμε…εάν δείς την ταινία ,ένα συμαντικό σημείο ειναι….είναι πολύ σημαντικό..εγώ προσωπικά είμαι αυτοδημιούργητος , κάποια στιγμή στη ζωή μου μου ετυχε κατι πολύ κακο , ακριβώς πρίν 7 χρόνια και ειμαι πλέον σε πολύ καλό δρόμο εδώ και δύο μήνες απο τότε που ασχολήθηκα με το μυστικό..
  Στην προηγούμενη δημοσίευση που έκανα σας είπα οτι θα δοκιμάσω κατι πολύ δύσκολο..έτσι λοιπόν ξεκίνησα εν μέση οικονομικής κρίσης και πήγα στο εξωυτερικό την προηγούμενη εβδομαδα με σκοπό να συναντήσω κάποιο μεγάλο επιχειρηματία και να του κάνω μία πρόταση..την ώρα που μιλάγαμε , το μόνο που σκεφτόμουν όσες φορές με έφερε σε δύσκολη θέση ήταν…Γιάννη είσαι δυνατός και να επιμένεις οτι το μυστικό δουλεύει..νιώσε την δύναμη της έλξης μόνο θετικών πραγμάτων…και τελικα…..ΔΟΥΛΕΥΕΙ…ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ..ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ…Λοιπόν , προχωράμε δυναμικά και με αισιοδοξία..προσπαθήστε μόνοι σας και θα δείτε αποτελέσματα , εξαρτάται απο εσάς πόσο γρήγορα…σε όλους τουε τομεις..καλη δυναμη σε ολου σας…μολις εχω νεότερα θα τα ξαναπούμε…ΥΓΕΙΑ..ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
  Γ.Ν

  Μου αρέσει!

 48. Ο/Η kaiti Maggli λέει:

  καλημερα σας, και γω με την σειρα μου λεω οτι το μυστικο λειτουργει αν το πιστεψεις πραγματικα. Το διαβασα για πρωτη φορα πριν απο δυο βδομαδες και απο τοτε καθημερινα διαβαζω μερος του γιατι με κανει να νιωθω ωραια. Αρχισα να βλεπω καποια πραγματα να αλλαζουν στην ζωη μου,μου αρεσει η τροπη που παιρνουν καποιες καταστασεις.

  Μου αρέσει!

 49. Ο/Η ωασιλις λέει:

  οταν βρεις τον τροπο να ελκεις αυτο που θελησεις πετυχαινει με τροπους που σε σοκαρουν κ δεν σου αφηνουν αμφιβολια,στην αρχη κοροιδευα τους αμερικανους για το βιβλιο, υστερα ψαχνοντας λεπτομερος τα βιογραφικα διασημων κ πλουσιων ειδα οτι πολλοι απο αυτους εχουν εφαρμοσει τον νομο της ελξης(soros,coehlo,rowling,carnegie,george lucas)και το εργο τους εχει σχεση με αυτο κ την αλχημεια δηλαδη τον τροπο να ελεγχεις την ενεργεια

  Μου αρέσει!

 50. Ο/Η karamaridi christina λέει:

  kalimera sas , mia mera ithela meso tou internet ithela na do biblia apo perierga ,den ixa kati sigkekrimeno sto mialo mou , prin 2 xronia mou ixane pi giauto to biblio ala den edosa simasia . otan kitazi sto internet biblia kai ta kitaza ola den mou kana tipote kai otan epasa pano sto mistiko ,kitakasa ta stixia kai ipa abrio tha pao na to paro kai den iksera ti biblio itane giati pragma milage.
  e lipon piga to pira , imouna periergi na to ksekiniso na to diabaso ,sti arxi ixa ena fobo meta oso to diabaza ,mou ekane entiposi , o tropos pou ta lei ola ,exi kati to idetero ,ooso pio poli ithela na to diabaso ,kai den thelo na teliosi, ego pou den diabaza biblia ,mou arese para poli. grafi gia to skeftiko ti energia kai ala pola

  Μου αρέσει!

 51. Ο/Η ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ λέει:

  Έχει αγγίξει πολλές ευαίσθητες χορδές μου σε μια πολυ δύσκολη κατάσταση που ζώ. Ν αφανταστείται εχω διαβάσει σχεδόν το 15% . Μακάρι σε μένα να εχει αποτέλεσμα

  Μου αρέσει!

 52. Ο/Η christin λέει:

  sti arxi pou to diabasa ,estanthika ena fobo ala meta ,meta ixe kati to idietero . ego psaxno na bro akoma ton tropo na elkiso afto pou thelo kai den tha stamatiso,thelo na bro ayto ton tropo na elkiso ayti tin energia .kai tha ithela na bro kialo biblio pou na lei giayto .
  exo diabasi kai «i dinami «pou ine tis idias sigrafeas rhona byrne exi pola apo to idio biblio to mistiko ,ai auto poli kalo.
  ala to mistiko den nto alazo ,kai tha to sinistousa na to diabasoyn kia ali ,kai as min tou edina kai poli simasia aksizi na diabazti esto kai mia fora .
  ine aplo auto pou exoume mesa mas ,ego to diabazo kathe mera apo ena komati kai niotho poli kalitera ,ine ontos to mistiko mou biblio ,pistebo sauto .kai thelo na niotho yi dinami tis elksis ,pantos asxoloume me to biblio ,kati me trabai ,ine o kathenas opos to niothi .

  Μου αρέσει!

 53. Ο/Η Σκορπίνα λέει:

  παιδια κι εγώ έχω βιώσει το μυστικο πάρα πολλές φορές…Το πιστεύω πάρα πολύ. Και συνειδητοποίησα οτι πραγματικά γίνεται αυτό στο οποίο δίνεις περισσότερο ΠΑΘΟΣ και νοητικά και συναισθηματικά! Να νιώθεις την επιθυμία σου λες και ΗΔΗ συμβαίνει…Που σημαίνει να είσαι ήσυχος και να μην αγχώνεσαι για το αποτέλεσμα.. Απλά να το ονειρεύεσαι και να το βιώνεις…Αυτά που πραγματοποιήθηκαν , τα πίστευα απλά και ήμουν σίγουρη. Οραματιζόμουν καταστάσεις που συνέβηκαν..!!! 🙂
  Για κάποια άλλα που ακόμα δεν έχουν συμβεί, όσο κι αν απογοητεύτηκα μετά, δεν θα τα βάλω κάτω.. Ξέρω πώς θα συμβούν..Μέσα μου ξέρω…

  Μου αρέσει!

 54. Ο/Η Σκορπίνα λέει:

  Και κάτι άλλο…Μην σπαταλάτε την ενέργεια σας να μιλάτε για το πόσο άσχημα περνάτε, μην συζητάτε με φίλους σας αυτά τα θέματα..Κι αν γίνει καλώς, αλλά μετά επανορθώστε με το να συζητάτε για το τι θα κάνετε μόλις αποκτήσετε αυτό που θέλετε…
  Σκέψου αυτό:
  Όταν έρθει ο άντρας ή η γυναίκα της ζωής σου, τι θα κάνετε μαζί; Πώς περνάτε τις ώρες σας. Σου στέλνει λουλούδια; Σε περιποιάται; Είναι ο καλύτερος σου φίλος; Έχετε κοινά χόμπις; Ποια;
  Ψάχνεις δουλειά; Μέχρι ποια ώρα θες να δουλεύεις; Χαίρεσαι στη δουλειά αυτή; Το περιβάλλον πώς είναι ; Είναι φιλικό; ΄Είσαι εργασιομανής,ή συγχαίνεσαι την πίεση; Επικεντρώσου σε αυτο που είναι καλυτερο για σένα….
  ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΑ ΟΛΑ! Φτιάξε μια δική σου ΙΣΤΟΡΙΑ. Εγώ ακούω τη μουσική που με εμπνέει και σκέφτομαι..οραματίζομαι…παίζω…Έχει πλάκα…Και δεν χάνεις κάτι…
  Αργότερα θα σου έρθει εκεί που δεν το περιμενεις ! 🙂
  Και θυμίσου, προσπάθα στην πορεία αυτή της ελπίδας, να περνάς όσο πιο όμορφα μπορείς… Όταν είσαι χαρούμενος είσαι πιο δεκτικος..
  Οπότε…ΧΑΜΟΓΕΛΑ!! Σας αφιερώνω το : ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ – ΗΙ5 . Παιδικό αλλα λέει το μυστικο σε λίγους μόνο στίχους…
  Θα χαρώ να βοηθήσω αν χρειαστείτε κάτι 🙂 xx

  Μου αρέσει!

 55. Ο/Η tina λέει:

  exo diabasi to mistiko ,parol pou pote den asxolithika me biblia .mou to ixe pi mia fili mou ,ala tote den ixa dosi kai simasia ,kai mia mera pou to ida to pira kateftia xoris na ksero gia ti pragma milouse ,ala kati mou ixe katsi sauto .arxisa nanto diabazo,stin arxi eniosa kapos perierga ala meta mou arese para poli .
  den ine kai diskolo na to katalabi kanis, aplos lei oti prpi na exoume thetikes skepsi ,agapi ,kai eugnomosini sti zoi ,kai se autous pou to exoune grapsi exoune perasi diskolies ,den itane panta ola rodina .
  ala exoume tin tasi oli i ethropi na blepoume mono ta asxima kai na asxoliomaste perisotero me ta arnitika para me ta thetika ,ean mas simbi kati thetiko kai poli mikro den tha dosoume simasia se auta eno ean mas simbi kati asximo tote tha dosoume oli mas tin prosoxi sauto kai tha to kanoume kai pio megalo apo tin ine ,den imaste euxaristime ni oute me ta liga thetika pou exoume sti zoimas ,pio poli asxoloumaste me oti arnitiko simbeni trigoromas kai dinoume megales diastasi ,ala me ta thetika eki ta prospername grigora den asxoloumaste . prepi na asxoloumaste me ta thetika me ayta pou mas aresoune mauta pou theloume sti zoimas kai na sizitame me filous ,oikogenia k.lp ,gia ta pragmata pou agapame ,pou theloume pou mas dinoune kali diathesi ,kai simfono apolita na min spatalame tin energia mas me to ta milame ,me to poso asxima pername kai me ta problimata .
  simfono apolita me ton skorpina said
  oso perisotero ise thetikos skeftese auta pou thelis milas giauta pou agapas ,tha sou erthoune eki pou den nto erimenis ,
  makari poli anthropi na nto diabazan auto kai as min to pisteban ,arki na to diabazan .o kathenas mpori na nto efarmosi opos nomizi .
  ego to diabazo sixna gt notho kala otan to diabazo kai auto mou aresi den zitao na mou arthoune ola auta pou thelo ti epomeni mera oute se 2 ebdomades ,ala mono pou otan to diabazo niotho kala auto ine idi kati poli gia mena , kai thelo kapia mera na bro tin elksi na apoktiso ayta pou thelo ,ala to psaxno ,kai tha sinexiso

  Μου αρέσει!

 56. Ο/Η Κωστας λέει:

  Καλησπερα!!! Εχω μια επιχειρηση με την κοπελα μου,εχουμε διαβασει το μυστικο κ δει πολλες φορες αλλα τα πραγματα δεν πανε κ πολυ καλα στη δουλεια…Παρολο που πιστευουμε σε αυτο δεν αλλαζει κατι…Τι φταει,τι δεν κανουμε καλα…..Περναμε δυσκολα κ πραγματικα θα ηθελα βοηθεια απο το νομο της ελξης…..

  Μου αρέσει!

 57. Ο/Η noname λέει:

  Το βιβλίο αυτό είναι ένας Δούρειος Ίππος. Από μόνο του

  δεν είναι κακό. Περιφράζει την Επικούρεια σοφία η οποία

  άριστα συμπηκνώθηκε από τον Αινστάιν : Αν θέλεις μια

  ευτυχισμένη ζωή μην την επικεντρώνεις σε ανθρώπους ή

  αντικείμενα αλλά σε έναν σκοπό. Προσοχή στο ποιος θα σας το

  προτείνει να το διαβάσετε και κυρίως ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΑΣ

  ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΕΤΑ !!!! (πχ κυκλοφορεί παγκοσμίως αστρονομικό

  χρήμα που «ψάχνει» να ξεπλυθεί από θαμπωμένους αναγνώστες

  !)

  Μου αρέσει!

 58. Ο/Η ΒΑΓΓΕΛΗΣ λέει:

  On 9 Ιουλίου, 2012 at 13:05 Κωστας said:

  Καλησπερα!!! Εχω μια επιχειρηση με την κοπελα μου,εχουμε διαβασει το μυστικο κ δει πολλες φορες αλλα τα πραγματα δεν πανε κ πολυ καλα στη δουλεια…Παρολο που πιστευουμε σε αυτο δεν αλλαζει κατι…Τι φταει,τι δεν κανουμε καλα…..Περναμε δυσκολα κ πραγματικα θα ηθελα βοηθεια απο το νομο της ελξης….. ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ, (ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ) ΛΕΣ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ! ΘΑ ΛΕΣ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΜΕ ΟΛΗ ΣΑΣ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΨΥΧΗ! ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ! ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ!

  Μου αρέσει!

 59. Ο/Η Rina λέει:

  Καλησπερα σε ολους και Χρονια πολλα!!! Ειμαι νεα στην ομορφη παρεα σας και με ενδιαφερει πολυ το θεμα του secret Και εχω ξεκινησει και εγω σιγα σιγα να το εφαρμοζω στην ζωη μου. Η αληθεια ειναι πως τις περισσοτερες φορες που δεν διατηρουμε την θετικη μας σκεψη ειναι επειδη αφηνουμε τον εξωτερικο κοσμο να μας επηρεαζει αρνητικα . Ενα δικο μου παραδειγμα ειναι πως ενω δυο μερες στις γιορτες ημουν πολυ καλα, μεσα στην θετικη σκεψη και αναμεσα σε ευχαριστους ανθρωπους μολις μπηκα στο γραφειο σημερα το πρωι στην δουλεια με κατεβαλε ο αρνητισμος των συναδελφων μου και της φυσης της δουλειας γενικοτερα. Θυμωσα με τον εαυτο μου γιατι εγω το επετρεψα να συμβει ολο αυτο, αλλα το ερωτημα μου ειναι το εξης: φταιω οντως εγω η εξαρταται απο τους γυρω μας που μας περιβαλλουν ειτε αυτο λεγεται εργασια ειτε φιλοι ειτε οικογενεια;;;

  Μου αρέσει!

 60. Ο/Η Χατζηγιωργάκης Νικόλαος λέει:

  Το μόνο που έχω να πω αν και μιλάω ελάχιστα στο internet είναι πως όσα αναφέρει στο βιβλίο και στο έργο ότι όλα είναι απολύτως αληθινά (δυστυχώς). Η μεγαλύτερη δύναμη που υπάρχει στο Σύμπαν είναι το ανθρώπινο μυαλό. Το κουτί της Πανδώρας. Και λέω δυστυχώς γιατί έχει και όλες τις καταστροφικές δυνάμεις οι οποίες έχουν δημιουργήσει όλον αυτόν τον κόσμο τον οποίο βιώνουμε τώρα. Σκεφθείτε το. Το μόνο που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να χαλιναγωγήσει αυτήν την δύναμη συνειδητά και όχι ασεινήδητα όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές. Βρείτε το τρόπο και θα εκπλαγείτε.

  Μου αρέσει!

 61. Ο/Η alexandra λέει:

  καλησπερα σας! ειμαι 29 χρονών και λογω των πολλών οικογενειακών μου προβληματων (απο τα παιδικα μου χρόνια, μεχρι και σήμερα), πολύ απαισιόδοξη και με κατακλύζουν φόβοι. Φοβαμαι πολυ τη μοναξια, την ατυχια μου και πολλα ακομα.. Η αληθεια ειναι πώς αντικειμενικα κανεις δεν καταλαβαινει πως εχω κατι (ειμαι εμφανισιμη, δουλευω, φαινομαι πολυ δυνατη προς τα εξω).
  Μη σας κουραζω ομως.. Να σας πώ για το ,,the secret,, το βιβλίο και την ταινια ( η ταινία υπαρχει πλεον μεταγλωτισμενη στο youtube για οποιον ενδιαφερεται)..
  Ειλικρινα πιστεύω παρα πολυ οτι οταν πιστευεις σε κατι πολυ, σου παρεχεται ( οχι οταν κατι το ζητας απλα πολυ, αλλα οταν το πιστευεις πολυ)! και εδω φυσικα βρισκεται και η μεγαλη δυσκολια.. Πως να πιστεψω σε κατι που ζηταω, οταν εχω φοβους και ανασφαλειες?
  Ποσο δυσκολο ειναι ολο αυτοα.

  Μου αρέσει!

 62. Ο/Η ellada λέει:

  Παιδιά προβληματίζομαι που δεν βλέπω κανέναν να λέει ότι βίωσε το νόμο της έλξης με επιτυχία. Εγώ πραγματικά πιστεύω στην ύπαρξή του γιατί έχω ανάγκη να το πιστέψω και γιατί πιστεύω στις υπέρογκες ικανότητες του εγκεφάλου μας. Αυτό που με βοηθάει πολύ είναι να παίζω θέατρο όπως λέει και το βιβλίο. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να νιώσουμε ότι ζούμε τις επιθυμίες μας! Κατόπιν ευγνωμοσύνη για τα θετικά της ζωής μας, ώστε να κατοχυρώσουμε μια θετική στάση προς τη ζωή γενικά! Και μια μεγάλη ελπίδα ότι κάτι θα βγει! Θέλω τόσο πολύ να ισχύουν όλα αυτά, στο καλό! 😀

  Μου αρέσει!

 63. Ο/Η Ευα λέει:

  Λοιπόν…χαίρομαι ΠΟΥ βρήκα ένα ελληνικό ιστότοπο ΝΑ μιλάει για ΤΟ μυστικό. …δυστυχώς η τελευταία δημοσίευση ήταν το 2013. ΕΙΝΑΙ η τρίτη φορά που διαβάζω το βιβλίο ΚΑΙ αυτό ΓΙΑΤΙ όπως ΚΑΙ ΤΗΝ δεύτερη φορά απλά το βρήκα ξαφνικά ΣΤΟ σπιτι ΤΗΣ μητέρας ΜΟΥ αναζητώντας κάτι άλλο αλλά σε φάση της ζωής μου όχι και τόσο καλής. Για μένα ΕΙΝΑΙ μια υπέροχη στάση ζωής. Ο νόμος της έλξης όπως και ο νόμος της βαρύτητας ΕΙΝΑΙ αποδεδειγμενοι επιστημονικα και εφαρμόζονται καθημερινά από ΠΡΙΝ…και για πάντα….ΑΦΟΎ δεχτούμε ΟΤΙ ειμαστε όντα που παράγουμε ενέργεια αναποφευκτα δεχόμαστε ότι έλκουμε ή απωθουμε. ..τα ΠΆΝΤΑ. .ΕΧΩ ήδη εδώ και τρεις ημέρες και εφαρμόζω στη καθημερινότητά μου όλο αυτό….το πρώτο συναίσθημα που κατάλαβα ΕΙΝΑΙ αυτό της ολοκλήρωσης..δηλαδή ότι ΕΙΜΑΙ πλήρης γενικά και ΑΝ και είμαι αρκετά δυνατή…..ΈΚΛΑΨΑ. …από χαρα. Μόνο αυτό ΕΙΝΑΙ μια καλή αρχή. …ΘΑ σκεφτώ και θα θελήσω και θα πιστέψω σε ακόμα περισσότερα. ….

  Μου αρέσει!

 64. Ο/Η Maria λέει:

  Τυχαία έπεσα πάνω σε αυτο το θέμα και θα σας πω με σιγουριά οτι ο νομος δουλεύει ναι , ναι το βιβλίο εχει απόλυτο δίκιο . Ειχα αγοράσει το βιβλίο το μυστικό εδώ και αρκετά χρόνια , μόλις άρχισα να το διαβαζω μου φάνηκε καθαρή Αμερικανιά το παράτησα στη μέση . Αργότερα έπεσα πάνω σε ενα άρθρο που έλεγε για εναν εύκολο τροπο να βεβαιωθείς οτι ο νομος λειτουργεί .

  Ζητάς να σου έρθει ενα φτερό, ναι, ναι ενα απλό φτερό . Δεν ειχα τιποτα να χάσω , ζήτησα ενα φτερό το πιστέψα και την επόμενη μέρα το πρωί μόλις άνοιξα την πόρτα του σπιτιού εκατοντάδες φτερά με περίμεναν εκει . Τρανταχτή αποδείξη οτι λειτουργεί , απο τοτε εχω καταφέρει αρκετά μικροπράγματα αλλα τωρα δουλεύω πάνω σε κατι πολυ μεγάλο .

  Απλά πιστέψτε , αυτο δεν λέει και η θρησκεία μας , πιστέψτε ….
  Μαρια

  Μου αρέσει!

 65. Ο/Η Dx λέει:

  Εχω διαβασει το βιβλιο και ειδα και την ταινια.Προσωπικα διαβαζοντας τα περισσοτερα σχολια μαλλον αντιμετωπισατε τελειως επιφανειακα τα οσα λεει το μυστικο.Αρχικα δεν επικεντρωνεται στα υλικα αγαθα.Διευκρινιζει οτι στοχος ειναι η ευημερια,μερος της οποιας ειναι και τα υλικα αγαθα αλλα σε καμια περιπτωση μονο αυτα.Και σε αυτο δεν νομιζω να διαφωνει κανεις.Τα οσα αναφερονται ειναι απλα παραδειγματα για να σε κανουν να καταλαβεις το σκεπτικο,οχι για να θες μονο αντικειμενα.Ξεκαθαριζει οτι για να πετυχεις κατι πρεπει να εχεις εναν στοχο.Διαφωνεις κανεις και σε αυτο?Δεν νομιζω.Οτι πρεπει να εχεις θετικη σκεψη πανω σε αυτο που θες νομιζω ειναι κατι υγιες.Επιπλεον οι περισσοτεροι καταλαβαν οτι απλα θα το ζητησεις και θα ερθει.Σορρυ αλλα στο αναφερει ξεκαθαρα οτι απο ενα σημειο και μετα πρεπει να βαλεις και εσυ το χερακι σου για να αποκτησεις αυτο που θες.
  Προσωπικα εχοντας δει την ταινια 2-3 φορες,δεν ενιωσα οτι μου υποσχεται κατι.Απλα μου εδειξε εναν παραλληλο τροπο για να αποκτησω αυτα που θελω.ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ομως οχι μοναδικο.Γενικα απο την εμπειρια μου πανω στον νομο της ελξης οπως ονομαζεται,οταν ακολουθησα πραγματικα αυτα που ελεγαν ειχα εντυπωσιακο αποτελεσμα.Αλλα για να ερθει το αποτελεσμα κοπιασα και εγω.Παραμερισα φοβους,αμφιβολιες,προκαταληψεις,αρνητικοτητα,εμποδια που εχουμε ολοι μεσα μας και μας αποσπουν την προσοχη απο αυτα που θελουμε και χρειαζομαστε ενω παραλληλα μας απομακρυνουν απο τον ιδιο μας τον εαυτο.Και πιστεψτε με δυσκολοτερη,κοπιαστικοτερη και σκληροτερη δουλεια δεν μπορεις να κανεις.
  Δεν λεω οτι ολα τα πραγματα ειναι καλα στην ζωη μου και για να ειμαι ειλικρινης δεν θα ειναι και ποτε λογω των παραπανω εμποδιων εκτος αν δουλεψω πανω σε αυτα και τα εξαλειψω απο μεσα μου.
  Συμπερασματικα μας λενε αληθεια?Ναι!Μας λενε ολη την αληθεια?Οχι.
  Οποιος ενδιαφερεται πραγματικα να «εφαρμοσει» τον νομο της ελξης θα πρεπει να δουλεψει πρωτα με τον εαυτο του γιατι η πηγη του ολου μυστικου δεν ειναι αλλη απο τον ιδιο μας τον εαυτο.Πρεπει να δουλεψει την αυτοεκτιμημιση και την αυτοπεποιθηση του,πρεπει να μαθει να εχει κλειστα τα αυτια του σε οτιδηποτε μπορει να τον αποσπασει απο τα θελω του και απο αυτα που τον κανουν ευτυχισμενο,πρεπει να μαθει να θετει στοχους και να παραμενει σταθερος σε αυτους.Τιποτα δεν γινεται χωρις κοπο,ειτε σωματικο ειτε πνευματικο.Αυτο δεν το αναφερουν σκοπιμα γιατι απο την μια πλευρα δεν θα ηταν και τοσο προσιτο το ολο κονσεπτ απο την αλλη εμπορικα δεν θα ειχαν κατι αλλο να πουλησουν!

  Μου αρέσει!

 66. Ο/Η ΛουκακηΑναστασια λέει:

  Ονομάζομαι Αναστασία εχω μεγάλα οικονομικά προβλήματα και θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να κερδίσω χρήματα βλέπω συνέχεια αριθμούς στον ύπνο μου τι λέτε θα με βοηθήσει το βιβλίο αυτό να κερδίσω από τυχερό παιχνιδι

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s