Ο αρχαιότερος χάρτης είναι 120.000.000 ετών!!!

Αντιγράφω από  pneymatiko.wordpress.com

Βρέθηκε στην περιοχή του Bashkir θαμμένος ένας πέτρινος χαραγμένος χάρτης (μέρος μεγαλύτερου μάλλον που πρέπει να χαρτογραφεί όλη την Γη και υποθέτουν ότι έχει κομματιαστεί και θαφτεί στην περιοχή) ο οποίος δείχνει την περιοχή των Ουραλίων και χρονολογείται (από δύο όστρακα που βρέθηκαν στην επιφάνεια του) ούτε λίγο ούτε πολύ, περίπου 120.000.000 ετών! Αν και η χρονολόγησή του δεν είναι σίγουρη (μπορεί τα όστρακα να είχαν εγκλωβιστεί στην πέτρα πολύ πριν χαραχτεί ο χάρτης), είναι σίγουρα αρχαίος και σίγουρα δεν συμβαδίζει με τις γνώσεις και την τεχνολογία καμιάς εποχής του παρελθόντος!

Ο χάρτης είναι τρισδιάστατος, δηλαδή χωρίζεται σε τρία μέρη από διαφορετικά υλικά που δίνουν μια τρισδιάστατη εικόνα της περιοχής με τα βουνά, τα ποτάμια, τα φαράγγια κλπ.
Τέτοιος χάρτης είναι αδύνατον, σύμφωνα με τους Ρώσους επιστήμονες που τον μελετούν, να γίνει ακόμα και σήμερα και χρειάζεται βοήθεια από αεροφωτογραφίες ή δορυφόρους και μοντέρνα τεχνολογία. (Οι αμερικάνοι φτιάχνουν έναν τέτοιο τρισδιάστατο χάρτη της γης που θα είναι έτοιμος το 2010!)

Οι ακτίνες Χ έδειξαν ότι η χάραξη δεν έγινε από κάποιον χαρτογράφο με συμβατικά μέσα ( και μάλιστα πρωτόγονα ) αλλά ότι είναι φτιαγμένη με τεχνητό τρόπο και μάλιστα με εργαλεία ακριβείας. Γι αυτό τον λόγο και τον κατασκευαστή του χάρτη τον ονομάζουν “The creator” ( o δημιουργός ).

Η πέτρα της Ντάσκα (Dashka’s stone) όπως την ονομάζουν, έχει άγνωστη γραφή (σημειώσεις) πάνω της και στην αρχή νόμιζαν ότι είναι αρχαία Κινέζικα σύμβολα γραφής αλλά δεν είναι και αν και δεν έχουν ακόμα μεταφράσει αυτή την άγνωστη γλώσσα, πιστεύουν ότι είναι ιερογλυφικοί-συλλαβικοί χαρακτήρες.

Όσο μελετούν τον χάρτη, τόσα νέα μυστήρια ανακαλύπτουν.
Στο χάρτη υπάρχει ένα γιγαντιαίο αρδευτικό σύστημα, μαζί με τους δύο υπάρχοντες φυσικούς ποταμούς, υπάρχουν 2 τεχνητά αρδευτικά κανάλια 500 μέτρων, 12 δεξαμενές μεγέθους 300-500 μέτρων, σχεδόν 10 χιλιόμετρα μήκος και 3 χιλιόμετρα βάθος η καθεμία.
Σε σχέση με αυτά, το κανάλι του Βόλγα σήμερα φαίνεται αστείο. Ένας φυσικός, ο Alexandr Chuvyrov υποθέτει ότι και σήμερα οι άνθρωποι θα μπορούσαν να φτιάξουν μόνο ένα μικρό μέρος όσων περιγράφονται στον χάρτη. Επίσης, σύμφωνα με τον χάρτη *ο ποταμός Belaya έχει τεχνητές όχθες. *Και άλλο ένα μυστήριο είναι ότι στον χάρτη δεν υπάρχουν καθόλου δρόμοι!!!

Ένας τέτοιος χάρτης, λένε, δεν μπορεί παρά να φτιάχτηκε για ανάγκες πλοήγησης, άρα υποθέτουν ότι οι κατασκευαστές του ήταν θαλασσοπόροι (για να μην πουν αεροπόροι *;-) *) και πιθανόν να μην είναι ντόπιοι αλλά να έχουν έρθει από άλλο μέρος θέλοντας ίσως να φτιάξουν μια αποικία σε αυτό το μέρος.
Μερικοί από τους επιστήμονες πιστεύουν ότι ο χάρτης ανήκει σε έναν εξαφανισμένο αρχαίο ανώτερο Πολιτισμό… (επειδή δεν τολμούν να πουν ότι μπορεί να είναι και εξωγήινοι…)

Οι επιστήμονες του Bashkir έχουν κάνει επίσημες ανακοινώσεις στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα για το εύρημα τους και σε λίγο και ξένοι επιστήμονες θα μπουν στην έρευνα για την επιβεβαίωση ή όχι αυτού του περίεργου ευρήματος το οποίο ανατρέπει (αν επιβεβαιωθούν οι απόψεις) την Παγκόσμια Ιστορία.

Πηγή Pravda (http://english.pravda.ru/main/2002/04/30/28149.html)

Μια με τα κρυστάλλινα κρανία μια με τον χάρτη αυτόν… Τι να πω; Να είχαν δίκιο η Μάγια που έλεγαν ότι είμαστε ο πέμπτος πολιτισμός που περνά από τη Γη;

24 comments on “Ο αρχαιότερος χάρτης είναι 120.000.000 ετών!!!

 1. Ο/Η Anna λέει:

  Καλημέρα! Πολύ ενδιαφέρον, κάθετι που μας συνδέει με το παρελθόν και θέλει να μας πει κάτι με ταξιδεύει. Δεν ξέρω ίσως θα έπρεπε να έχω γίνει αρχαιολόγος… Όμορφο πολύ όμορφο…

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Anna λέει:

  Ε πσς;;;;
  Απορία;;;;
  Γιατί Αντώνιε μας άφησεις χωρίς απορία σήμερα;

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η Kaveiros λέει:

  Τίποτα , μα τίποτα , να μη σου κάνει εντύπωση….
  Πολλά θα δουν τα μάτια μας στο μέλλον…

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η glarenia λέει:

  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!!!!!
  Πωπω… η επιστήμη με την εξέλιξη της τεχνολογίας κάνει θαύματα…
  Καλό σου Σ.Κ!

  Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η ocean.... λέει:

  καλημερα αντωνη σαφως κ ολο και μπερδευεται ποιο πολυ το πραγμα οσο παει κ στη γη κ εξω απο αυτην μια οι καινουργιοι πλανητες μια τα «ανεξηγητα» ευρυματα στη γη.. ποιος ξερει;; καλο σκ! οντως κ γω περιμενα οτι θα χε απορια σημερα

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η dinosma λέει:

  Χμμμ πολύ ενδιαφέρων,δηλαδή οι πίθηκοι πριν 120.000.000 χρόνια ήξεραν να ζωγραφίζουν και να φτιάχνουν χάρτες όπως μερικοί θέλουν να μας πείσουν??Η δικιά μου απορία??:P

  Μου αρέσει!

 7. Ο/Η anlu λέει:

  The truth is out there…

  Μου αρέσει!

 8. Ο/Η anlu λέει:

  Και όλο το ποστ είναι μια απορία 😉

  Μου αρέσει!

 9. Ο/Η monaxikoasteri λέει:

  Ο πλανήτης μας φανερώνει σιγά-σιγά τα μυστικά του…
  Υπομονή χρειάζεται και χρόνος 😉
  Καλό σ/κ!

  Μου αρέσει!

 10. Ο/Η manitaritoubounou λέει:

  Αντώνιε,
  δεν γνωρίζω αν είναι πλήρως και οριστικά διασταυρωμένη η ηλικία του, αλλά απ’ ότι βλέπω πρόκειται για κάτι πολύ σπουδαίο και ενδιαφέρον.

  Έχει βέβαια και πολύ σημαντικές διαστάσεις για την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας.

  Καλό Φθινόπωρο στην παρέα εδώ.

  Μου αρέσει!

 11. Ο/Η Adonios λέει:

  Άννα
  Κι εγώ το ίδιο ενδιαφέρον βρίσκω στα όσα αφορούν το παρελθόν. Είναι το μυστήριο που το καλύπτει το πέρασμα του χρόνου!
  Όσο για την απορία. Απορία όπως λέει και η An-Lu Πιο κάτω, είναι όλο το post ;)

  Kaveiros
  Η ζωή, η έρευνα και η αναζήτηση, συνεχώς μας εντυπωσιάζουν!

  Γλαρένια
  Ευτυχώς έχει και τα καλά της. ;)
  Καλό σ/κ και σε σένα!

  Ocean
  Μπερδεύεται ή ξετυλίγεται φίλε Ωκεανέ!
  Πάντως όσο πάει μας έρχονται πληροφορίες που απλά χρειάζεται να τις πάρουμε στα σοβαρά.
  Φαίνεται πως τον ρόλο τη; Απορίας τον έχει η τελευταία μου ερώτηση ;)

  Dinosma
  🙂 Πολύ σωστά το λες! Αν και η εξελικτική θεωρία έχει διαψευστεί εδώ και χρόνια από επιστήμονες ανά τον κόσμο, υπάρχουν κάποιοι που φροντίζουν να την στηρίζουν για διάφορους λόγους και το κακό είναι ότι μόνο αυτοί προβάλλονται!

  An-Lu
  Πάντα η αλήθεια ήταν εκεί. Εμείς δεν την.. θέλαμε!
  Κατάλαβες πολύ καλά ότι η απορία έγινε post! ;)

  Μοναχικό Αστέρι
  Επίσης θέληση για αναζήτηση και όχι φοβία για την αλήθεια. Καλό σ/κ και σε σένα ;)

  Μανιτάρι του Βουνού
  Ακόμα και το μισό ή το ένα τρίτο των χρόνων να είναι η πραγματική του ηλικία, πάλι το κάνει σπουδαίο για την Ιστορία της Γης.
  Καλό Φθινόπωρο και σε σένα φίλε ;)

  Μου αρέσει!

 12. Ο/Η Anna λέει:

  Τώρα εγώ να νιώσω χαζή;;;;Καλημέρα.

  Μου αρέσει!

 13. Ο/Η Adonios λέει:

  Γιατί; Δεν ξέρεις την απάντηση;
  Ούτε κι εγώ την ξέρω! 😉
  Καλημέρα…

  Μου αρέσει!

 14. Ο/Η kyzikos λέει:

  καλημέρα,το ανέφεραν αυτό οι ειδήσεις ή είναι κάτι που το κρατούν κρυφό από τη μεγάλη μάζα?

  Μου αρέσει!

 15. Ο/Η eleni λέει:

  απίστευτο!
  πόσα πράγματα δεν ξέρουμε…
  δε μιλάω για το χάρτη, που προσωπικά αγνοούσα, αλλά για αυτό που εκφράζει ο χάρτης: εναν άγνωστο κόσμο…
  καλό φθινοπωρο αντώνιε!

  Μου αρέσει!

 16. Ο/Η Batgirl λέει:

  ενδιαφέρον… πάντα πίστευα πως είναι πολύ μεγάλο το σύμπαν για να ισχυριζόμαστε ότι είμαστε μόνοι…αυτή είναι μάλλον η πρώτη απόδειξη;

  Μου αρέσει!

 17. Ο/Η Adonios λέει:

  Kyzikos
  Φαντάζομαι ότι όπως και πολλά άλλα τα αναφέρουν επιγραμματικά ή καθόλου!

  Ελένη
  Είναι όντως απίστευτο! Μια διαφορετική Γη απεικονίζεται πάνω του!
  Καλό φθινόπωρο και σε σένα Ελένη! ;)

  Batgirl
  Ή μια από τις πολλές ενδείξεις ότι έτσι είναι! Ίδωμεν! ;

  Μου αρέσει!

 18. Ο/Η LOCKHEART λέει:

  Οι μάγια και οι Τολτέκοι κρύβουν βαθιά γνώση για τον άνθρωπο και την ύπαρξη που εμείς την αγνοούμε πάντως ειναι εξαιρετικό δημιουργημα :)!

  Μου αρέσει!

 19. Ο/Η monaxikoasteri λέει:

  Καμιά φορά δεν χρειάζεσαι την απόδειξη…απλά το νοιώθεις, το αισθάνεσαι, το «βλέπεις»… 🙂

  Μου αρέσει!

 20. Πράγματι είμαστε στην πέμπτη εποχή, φυλή, χρόνο ή όπως αλλιώς το ονομάζει κανείς.
  Με βάση την θεωρία σε μερικές εκατονταετηρίδες θα εμφανιστεί ο Ερκόλουμπους (ή Νέμεσις ή Νιμπίρου ή Πλανήτης Χ). Θα επέλθει κάποια σύγκρουση με την γη (η οποία βγαίνει από την τροχιά της λόγω της ανθρώπινης κακίας!) και θα εξαφανιστούμε. Έπειτα θα εμφανιστεί μία άλλη ανθρώπινη φυλή και φυσικά τα τρομερά τεχνολογικά επιτεύγματά μας θα είναι θαμένα ερείπια που θα τα ανασκάπτουν οι αρχαιολόγοι.

  Μου αρέσει!

 21. Ο/Η ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ λέει:

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!120.000.000 ΧΡΟΝΙΑ???ΦΟΒΕΡΟ!!

  Μου αρέσει!

 22. Ο/Η Adonios λέει:

  Lock Heart
  Και πόσες άλλες φυλές που χάθηκαν με τις όποιες γνώσεις που είχαν!

  Μοναχικό Αστέρι
  … και απλά οι ενδείξεις ενισχύουν αυτό που έχεις μέσα σου.

  Αναζητώντας την Αυτογνωσία
  Νομίζω πως κάπως έτσι θα συμβεί όπως κάπως έτσι έχει ήδη συμβεί!

  Κλεοπάτρα
  Φοβερό και τρομερό!
  Καλή σου μέρα Κλεοπάτρα! Καλώς όρισες! ;)

  Μου αρέσει!

 23. Ο/Η Μάρκο Τ λέει:

  Ας πούμε και λόγω ειδικότητας, είμαι πάρα, μα πάρα πολύ επιφυλακτικός απέναντι σε υπερ-ερμηνείες, που αφθονούν σε διάφορες ιστοσελίδες του διαδικτύου και είναι και της μόδας. Θα έλεγα το εξής: Θα υπάρχει ή θα υπάρξει κάποια επιστημονική δημοσίευση του αντικειμένου αυτού, από ειδικό αρχαιολόγο ή ομάδα αρχαιολόγων. Η δημοσίευση αυτή θα βρίσκεται σε κάποιο ειδικό αρχαιολογικό περιοδικό, πιθανώς να μην εμφανιστεί ποτέ στο διαδίκτυο. Άρα…Άρα, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ επιφυλακτικοί. Τα όρια μεταξύ επιστήμης και παρα-επιστήμης είναι υπαρκτά, αλλά πολλές φορές εξαιρετικά αδιόρατα. Η εποχή του διαδικτύου προσφέρεται για τη διάδοση «αστικών μύθων». Θεωρίες περί εξωγήινων είχαμε και παλιότερα, με τον Δίσκο της Φαιστού. Υπάρχουν και περιοδικά που πουλούν αποκλειστικά μια σούπα ψευδο-επιστήμης, με μπόλικη δόση αποκρυφισμού («Δαυλός» και δεν συμμαζεύεται, άσε πια τον Λιακόπουλο).

  Διάβασα και πρόσφατα για τον δήθεν αρχαιότερο χριστιανικό ναό του κόσμου που βρέθηκε στην Ιορδανία, όμως τίποτα δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο. Οι δημοσιογράφοι παίρνουν την τρίχα και την κάνουν τριχιά, για να μην πω ότι την κάνουν και αλυσίδα.
  Από παιδί άκουγα διάφορα φοβερά, για μυστικές κατασκευαστικές τεχνικές των Αρχαίων Ελλήνων και διάφορα άλλα. Αν διαβάσει κανείς το βιβλίο «Τα υλικά δομής των Αρχαίων Ελλήνων» του αρχιτέκτονα και αρχαιολόγου και ακαδημαϊκού Αναστασίου Ορλάνδου, που γράφτηκε τη δεκαετία του 1930, τα εξηγεί όλα!

  Μου αρέσει!

 24. Ο/Η Περγαίος λέει:

  Δεν χρειάζεται να πάμε τόσο μακριά, στους Μάγια, στους Χόπι, στους Ναβάχο, ακόμα και στους Σινο-Κορεάτες, και κλπ., έχουμε τις δικές μας Ελληνικές ιστορικές πηγές για την ύπαρξη «πολλαπλών κόσμων»… τα ΗΣΙΟΔΕΙΑ ΓΕΝΗ (κι όχι μόνο…). Ολόκληρη η Ελληνική Μυθολογία είναι ο μεγαλλίτερος κωδικοποιημένος χάρτης, από τους 7 ομόκεντρους κύκλους της Ατλαντίδας και τους 12 άθλους του Ηρακλή, μέχρι τον Οδύσσειο ΝΟΣΤΟ και το κυνήγι της Ανδρομέδας απ’τον Περσέα… είναι όλα εκεί … με αποκορύφωμα την ίδια την Ομηρική γλώσσα 🙂

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s