Απογοητεύει η Ελλάδα στη συλλογή υπογραφών για την παύση των πειραμάτων σε έμβρυα

one_of_us_logo_01

Είναι λυπηρή η αδιαφορία μας ως χώρα για αυτή την πολύ σημαντική κινητοποίηση που γίνεται σε όλη την Ευρώπη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία συλλογής ηλεκτρονικών υπογραφών για την προστασία της ανθρώπινης ζωής από τη σύλληψη μέχρι το φυσικό θάνατο με την ονομασία : «Ένας από εμάς¨(One of Us). 

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης όχι μόνο να επιτρέψει αλλά και να χρηματοδοτεί μέσω κονδυλίων τεχνολογικές έρευνες με ανθρώπινα έμβρυα είναι απαράδεκτη και κατακριτέα. Μόνο φέτος δόθηκαν 80.000.000 € για την χρηματοδότηση τέτοιων ερευνών αλλά και για την χρηματοδότηση Μ.Κ.Ο εξειδικευμένων σε εκτρώσεις σε τρίτες χώρες και όχι μόνο, με το γελοίο επιχείρημα ότι έτσι θα ανέβει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων των χωρών αυτών.

Click-and-Sign

Η Συνθήκη της Λισαβόνας δίνει τη δυνατότητα στους Ευρωπαίους πολίτες να παρεμβαίνουν στην διαδικασία λήψεως αποφάσεων εφ’όσον συγκεντρώσουν έναν ελάχιστο αριθμό υπογραφών, καθοριζόμενο από τον πληθυσμό κάθε κράτους-μέλους της Ε.Ε.
Για την Ελλάδα ο αριθμός αυτός είναι 16500 υπογραφές και τελευταία μέρα υποβολής η 1η Νοεμβρίου 2013

Όμως παρά την προτροπή και έκκληση της Ιεράς Συνόδου προς τους Έλληνες να συνδράμουν στην πρωτοβουλία αυτή, η συμμετοχή μας είναι απογοητευτική!

Μέχρι αυτή τη στιγμή οι υπογραφές είναι μόνο 2774 (περίπου το 17% των υπογραφών) και είμαστε η μόνη Ορθόδοξη χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη με τόση λίγη συμμετοχή τη στιγμή που η Ρουμανία συγκέντρωσε το 340% των υπογραφών που χρειάζονται!!!!!!!!!!

Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε σε αυτήν την «εκστρατεία» για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, μπορείτε να υπογράψετε στην ιστοσελίδα όπου θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες: www.oneofus.eu/el/

Σχετικά με αυτήν την πρωτοβουλία στην Ελλάδα έχει ορισθεί με δικαστική απόφαση ως εθνικός συντονιστής ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η Αγκαλιά» με πρόεδρο τη γνωστή πρεσβυτέρα κ. Βαρβάρα Μεταλληνού.
Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.agalia.org.gr

Διαδώστε το!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s