Η γνωριμία με το παιδί… «μου»

Ο Javed είναι ένα παιδί που μεγαλώνει στο Surezai του Πακιστάν. Γεννήθηκε το 2000 και έχει άλλα 8 αδέλφια. Το σπίτι που μένουν είναι φτιαγμένο από λάσπη και έχει αχυροσκεπή. ‘Όταν τον «γνώρισα» πριν 3 χρόνια, δεν πήγαινε σχολείο γιατί ήταν μικρούλης. Τώρα μαζί με τα υπόλοιπα αδέλφια του, βοηθούν τον πατέρα τους στο πλινθοποιείο που δουλεύει από τις 7 το πρωί φτιάχνοντας τούβλα από λάσπη για τον φούρνο. Το μεσημέρι κάνουν διάλειμμα από τη 1 έως τις 4 και αφού φάει για μεσημέρι πηγαίνει σχολείο για 2 ώρες μαζί με κάποια παιδιά από την υπόλοιπη κοινότητα. Μετά επιστρέφει για να συνεχίσει τη δουλειά μέχρι τις 7 το απόγευμα. Μου έχει γράψει ότι ο καλύτερός του φίλος είναι ο Noor Shad και ότι τους αρέσει να παίζουν με τα γυαλένια (marbles). Αυτές είναι δύο ζωγραφιές που μου έχει στείλει.

Είναι 3 χρόνια τώρα που υποστηρίζω το πρόγραμμα αναδοχής παιδιών της Action Aid. Νοιώθω πως τα 22 € που δίνω κάθε μήνα για το παιδί αυτό και την οικογένειά του, βοηθούν στο να έχει μια καλύτερη ζωή από άλλα που όχι μόνο σχολείο μπορούν να πάνε αλλά ούτε τα βασικά για να ζήσουν δεν έχουν. Και επειδή τα 75 λεπτά την ημέρα που χρειάζεται να δίνω για τον Javed μου φαίνονται πολύ λίγα, μάλλον θα κοιτάξω να «γνωρίσω» και κάποιο παιδάκι από την Αφρική… Μπορεί να μην είναι παιδί μου αλλά χαίρομαι όταν έχω νέα του σαν να είναι…

Για περισσότερες πληροφορίες για την αναδοχή: Action Aid

26 comments on “Η γνωριμία με το παιδί… «μου»

  1. Ο/Η Seagull λέει:

    Μπράβο Αντώνη!
    Να σου ζήσει! Και σε άλλα με υγεία!
    Έχω την αίσθηση ότι μέσω της Action Aid τα χρήματα εξακολουθούν να πιάνουν τόπο [διότι, για παράδειγμα, για την Unicef έχουν ακουστεί άλλα, και μάλιστα έγραψα προσφάτως ένα σχετικό κείμενο, που ίσως το αναρτήσω στο ιστολόγιό μου].
    Καλημέρα!

    Μου αρέσει!

  2. Μέλη απο την οικογένειά μου, έχουν παιδιά όπως κι εσύ. Θεάρεστο έργο, δεν αντιλέγω, ιδίως για ένα παιδί.
    Είμαι ενάντια γιατι ένα παιδί απο την Αφρική, ενω υπάρχουν παιδικά ματάκια δίπλα μας, που μας χρειάζονται. Αληθινά.
    Δεν το ψάξατε καλά μου φαίνεται, ή ίσως η διαφήμηση της action aid είναιισχυρότερη. Μήπως να το ψάχνατε λίγο καλύτερα?
    Την καλημέρα μου.

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η Kaveiros λέει:

    Ευλογημενος να’σαι!

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η Μαρία λέει:

    Μπράβο ρε Αντώνη!!! Χίλια μπράβο!!! 😀 Πολύ συγκινήθηκα με το ποστ σου…
    Φιλάκια πολλά.

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η Mary S. λέει:

    Μπράβο Αντώνη! Άξιος!

    Γλυκο-Κερασο-Ζουζούνα, όλα τα παιδικά ματάκια αξίζουν είτε βρίσκονται δίπλα μας είτε είναι μακριά. Δε νομίζω ότι είναι λιγότερο σημαντικό το να φροντίσει κανείς ένα παιδάκι που βρίσκεται μακριά από το να φροντίσει ένα παιδάκι που μένει κοντά του.
    Κι εξάλλου, προσπάθησε να κάνεις κάτι για ένα παιδάκι ορφανοτροφείου και θα δεις πως το Ελληνικό κράτος ορθώνει τέτοια τείχη που αποτρέπει όποιον έχει καλή θέληση. Ξέρεις πόσα παιδάκια μένουν χωρίς οικογένεια γιατί η γραφειοκρατία και η στενομυαλιά που μαστίζουν αυτόν τον τόπο δεν αφήνει να τα δώσουν για υιοθεσία;

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η Ψυχή λέει:

    Είναι όμορφο να προσφέρεις και ειδικά σε παιδιά που είναι και το μέλλον αυτού του κόσμου, η αγάπη κάνει καλό μαλακώνει τη ψυχή μας, μόνο τότε ζούμε πραγματικά και αξίζει να το νιώσουν όλοι αυτό.
    Μαζί σου λοιπόν και καλό Σαββατοκύριακο.

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η Ψυχή λέει:

    Μαζί σου λοιπόν και καλά να περνάς. (είδες τι έκανε ο δαίμονας του τυπογραφείου);

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η Γλαρένια λέει:

    Αντώνη μου, δε μπορώ να μη σε συγχαρώ για την ευαισθησία και την ανθρωπιά σου, όπως και να μη σου θέσω το ερώτημα μιας απορίας που με βασανίζει όταν ακούω τους εφοπλιστές και τους υψηλά ιστάμενους να δείχνουν υπέρμετρο ενδιαφέρον για τους φτωχούς λαούς.
    Από τα 22 Ευρώ που δίνεις το μήνα Χ 12 = 264 ετησίως, έχεις ρωτήσει το Javes πόσα φτάνουν στα άξια χεράκια του; Γιατί δε βλέπω η ζωή του να βελτιώθηκε.΄Οπως δούλευε δουλεύει και όποια εξέλιξη επρόκειτο να έχει αυτήν και θα έχει.
    Μήπως τελικά πληρώνεις τα ενοίκια για τα πολυτελή γραφεία, την προβολή και τους μισθούς των μελών της Action Aid;
    Μόνο οι ανό τον κόσμο οικονομικά εύρωστοι αν βοηθούσαν πραγματικά, δε θα υπήρχε πεινασμένος και άστεγος στον πλανήτη.
    Γιατί σνομπάρουμε τη δική μας φτωχολογιά και τα προβλήματά τους, που κάθε τόσο μερικοί ρεπόρτερς αναδεικνύουν;
    Εν κατακλείδι, τα τείχη που ορθώνει η ελληνική πολιτεία, όπως λες, γιατί να μην τα ορθώνουν και οι παγκόσμιες αυτές οργανώσεις; Τόσα ακούγονται κατά καιρούς…

    Με συγχωρείς αν σε πίκρανα, όμως όταν θέλεις να κάνεις το καλό να το κάνεις από μόνος σου και να μην αφήνεις τους όποιους τρίτους να διαχειρίζονται τα φιλανθρωπικά σου αισθήματα.

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η agorafoviagr λέει:

    Μπράβο φίλε μου Αντώνιε! Με συγκίνησε αυτό που κάνεις. Χαίρομαι όταν μαθαίνω για ανθρώπους με ευαισθησίες που κοιτάνε και τι μπορούν να κάνουν για τον άλλον. Εύχομαι για αυτό το παιδί όπως και όλα τα παιδιά που μεγαλώνουν σε δύσκολες συνθήκες το καλύτερο, γιατί το αξίζουν. Δικαιωματικά το αξίζουν, μέσα στην αδικία που βιώνουν.
    Με αγάπη πάντα
    Agorafoviagr

    Μου αρέσει!

  10. Το έγραψα και το έχασα. Ξανά.
    @ Μary S, να απαντήσω για να σου πω ότι λέμε το ίδιο, αν διαβάσεις πιο προσεκτικά το σχόλιό μου. Οσο για τις υιοθεσίες ξέρω καλά τι γίνεται στην Ελλάδα. Δεν μίλησα για υιοθεσίες. εκεί υπάρχουν και οι ανάδοχοι στο κάτω κάτω. Πήγαινε να πείσεις τον έλληνα να γίνει ανάδοχος….. ή να υιοθετήσει στα 40.
    Μίλησα για οικογένειες που μένουν δίπλα μας και έχουν παιδιά στα οποία μπορούμε να προσφέρουμε ακόμη και ένα απόγευμα απο την ζωή μας για να το βοηθήσουμε στο διάβασμα. Υπάρχουν κι εδώ οργανώσεις, σωματεία, πως να τα αποκαλέσω που βοηθούν τέτοιες οικογένειες. Οταν διψά η αυλή σου, δεν ποτίζεις του γείτονα. Διάβασε και αυτά που λέει η Γλαρένια, παραπάνω.
    Τονίνο, επαναλαμβάνω. Θεάρεστο έργο, αλλά….
    ευχαριστώ και καλή σας νύχτα.

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η Zorba The Greek λέει:

    Μπράβο γιά την αξιέπαινη πρωτοβουλία σου. Υπάρχει ακόμη ανθρωπιά.

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η Lockheart λέει:

    Μπράβο Αντώνη 🙂 Ειμαι και εγω σε αυτό το πρόγραμμα και μάλιστα έχω βάλει όλη την οικογένεια.

    ΠΡΟΣ ΓΛΑΡΕΝΙΑ : Η ACTION AID δίνει το δικαίωμα στον οποιοδήποτε να ελένγξει που πάνε τα λεφτά με ποιο τροπο κλπ . Συν τοις άλλοις οποιος θέλει μπορεί να επισκεφθεί το παιδί που χρηματοδοτεί. Η βελτίωση της κατάστασης με αυτά τα χρήματα δεν γίνεται απο την μία μέρα στην αλλη.

    Καλημερα σας:)

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η ρεγγίνα λέει:

    Κάτι πολύ συγκινητικό, κάτι πολύ ανθρώπινο, κάτι πολύ ευαίσθητο, κάτι πολύ ουσιώδες!
    Σε ευχαριστούμε που μας θυμίζεις να είμαστε «άνθρωποι» και να μας δίνεις το παράδειγμα…
    Την καλημέρα μου…

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η Μαρία Νικολάου λέει:

    Μπράβο σου.Αν σου αρεσει και σε ικανοποιει αυτο που κανεις γιατι οχι?

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η Adonios λέει:

    Seagull
    Κι εγώ έχω ακούσει διάφορα για πολλούς οργανισμούς. Ελπίζω μόνο ότι δεν λειτουργούν όλοι έτσι…

    Γλυκοκέραση Ζουζούνα
    Αν έβαζες δίπλα δίπλα ένα παιδί από την Αφρική και ένα από την Ελλάδα θα μπορούσες να πεις εσένα σε βοηθάω κι εσένα όχι; Υπάρχουν αρκετές παράμετροι για κάποιον που θέλει να βοηθήσει. Πρώτα απ’όλα το οικονομικό. Με 75 λεπτά την ημέρα πόσα ελληνόπουλα νομίζεις θα μπορούσα να βοηθήσω; Εγώ ας πούμε δεν μπορώ να δίνω πάνω από 20 30 € το μήνα. Θεωρείς ότι το ποσό αυτό είναι σημαντικό για ένα παιδί που ζει στην Ελλάδα. Το ποσό αυτό όμως είναι απείρως σημαντικό για ένα παιδί που ζει σε μια υποανάπτυκτη χώρα όταν η μισθοί είναι 10-15 € το μήνα!!! Ακόμα και αν συγκρίνουμε τα κράτη θα δούμε ότι έστω και στην Ελλάδα υπάρχει Κοινωνική Πρόνοια, περίθαλψη, εκπαίδευση σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ότι σε άλλες χώρες.
    Πόσα παιδιά στην Ελλάδα πέθαναν από ασιτία τα τελευταία 10 χρόνια; Εγώ δεν θυμάμαι κάποιο περιστατικό και αν έτυχε θα μετριέται στα δάχτυλα.
    Οι αριθμοί είναι συγκλονιστικοί όμως αν αναλογιστούμε ότι κάθε 3 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένα παιδί από ασιτία στις χώρες αυτές!!!
    Το ότι πρέπει να βοηθούμε και ανθρώπους που μένουν δίπλα μας είναι αυτονόητο. Όχι όμως να νομίζουμε ότι επειδή κάποιοι μένουν σε άλλη χώρα πρέπει να αφήνονται επειδή δεν μένουν δίπλα μας!
    Είτε κοντά είτε μακριά η βοήθεια είναι η ίδια…

    Kaveiros
    Καλημέρα φίλε…

    Μαρία
    Σε ευχαριστώ Μαράκι… Καλή σου μέρα.. Θα τα πούμε ;)

    Mary S
    Το κράτος είναι δυσκίνητο και την πληρώνουν πάντα οι πιο αδύναμοι… τα παιδιά!

    Ψυχή
    Νιώθεις μια χαρά έστω και με το λίγο που μπορείς να συνεισφέρεις!
    Μου άρεσε που ευχήθηκες για το Σαββατοκύριακο :)
    Το έφερες πιο κοντά!

    Γλαρένια
    Με το πρόγραμμα αναδοχής δεν δίνεις χρήματα στο κάθε παιδάκι χωριστά. Επωφελείται όλη η οικογένειά του ή η κοινότητα αφού χτίζονται σχολεία, νοσοκομεία ανοίγονται πηγάδια για νερό, δίνονται μισθοί σε δασκάλους και σε γιατρούς καθώς αγοράζονται και φάρμακα, βιβλία κλπ.
    Η αναδοχή ενός παιδιού δε σημαίνει ότι δίνεις μόνο σε αυτό και τα υπόλοιπα μένουν να το κοιτάζουν. Είναι μια προσφορά που ωφελεί το μέρος που ζει.
    Στην συγκεκριμένη κοινότητα πριν το πρόγραμμα αναδοχής δεν υπήρχε σχολείο και το πόσιμο νερό ήταν αρκετά μακριά για να είναι εύκολη η πρόσβαση σε αυτό. Δεν διορθώνονται τα πράγματα από τη μια μέρα στην άλλη αλλά τουλάχιστον γίνεται μια πρόοδος.
    Όπως σωστά λες ότι σνομπάρουμε κάθε είδηση που βγαίνει στην τηλεόραση και αφορά τα δικά μας, άλλο τόσο σνομπάρουμε και την προσπάθεια κάποιων να λειτουργήσουν έξω από το δικό μας περιβάλλον.
    Με την ίδια λογική θα έπρεπε να κακολογούμε τους γιατρούς που αφιερώνουν τη ζωή τους στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» αφού εδώ στην Ελλάδα το σύστημα Υγείας δεν είναι το ιδανικό και εκείνοι τρέχουν να βοηθήσουν εθελοντικά σε ξένες χώρες!
    Σε έναν κόσμο που θέλουμε να γίνει πραγματικά Ένας, χρειάζεται όλοι να δούμε ότι είμαστε μέρος μιας αλυσίδας και όχι κάτι ξεχωριστό και απόμακρο.
    Καλή σου μέρα ;)

    Agorafoviagr
    Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω… Μακάρι να μπορούσα περισσότερο!

    Zorba the Greek
    Όλοι κάνουμε ότι μπορούμε! Ακόμα και το λίγο μας, μπορεί να είναι πολύ για κάποιους...

    LockHeart
    Χαίρομαι για σένα φίλε μου Σπύρο. Ήμουν σίγουρος ότι όλο και κάπου θα ήσουν «μπλεγμένος» :)
    Μακάρι να τα συναντήσουμε κάποια στιγμή!
    Καλή σου μέρα.

    Ρεγγίνα
    Δεν αμφιβάλλω ότι όλοι μας λίγο πολύ κάπου συμβάλλουμε ώστε να κάνουμε τη ζωή των άλλων πιο ευχάριστη. Καλημέρα και σε σένα ;)

    Μαρία Νικολάου
    Ικανοποίηση υπάρχει και μόνο με την αίσθηση ότι συνεισφέρεις και βοηθάς, ακόμα και αν δεν είναι κάτι χειροπιαστό ή κάτι τόσο κοντινό για να το δεις.!

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η Seagull λέει:

    @Γλυκο-Κερασο-Ζουζούνα, @Lockheart & @Adonios G.K. [φυσικά! τον οποίο και ευχαριστούμε για την φιλοξενία σ’ αυτή την καλόπιστη συζήτηση, με τις εποικοδομητικές αντιρρήσεις μας…]

    Έγραφα σε προηγούμενο σχόλιό μου, παραπάνω, πως ετοιμαζόμουν να κάνω ειδική ανάρτηση για αυτού του είδους τις οργανώσεις, αλλά τελικά με… «πείσατε» να γράψω κάποια πράγματα εδώ:
    Για την Unicef, που γνωρίζω, πράγματι, όπως λέει η Γλυκο-κ.λπ. [;-)] ένα ποσοστό περίπου 70% των δικών μας προσφορών πηγαίνουν σε έξοδα λειτουργίας, παραστάσεων κ.λπ. κ.λπ.
    Δεν γνωρίζω τί γίνεται με την Action Aid. Πάντως, αγαπητέ μου Lockheart, δεν με πείθει αυτή καθεαυτή η δυνατότητα (λέει!…) της Action Aid, να «ελέγξεις» το πού πάνε τα χρήματά σου [Αλήθεια, το έχει κάνει ποτέ κανείς; Έχει ελέγξει τα βιβλία της οργάνωσης;…]
    Να δηλώσω, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων: Είμαι αναφανδόν υπέρ των εθελοντικών οργανώσεων, γενικά, που έχουν τέτοιους σκοπούς, ιδίως όταν αυτές είναι στα πρώτα τους βήματα και έχουν την φρεσκάδα και τον ενθουσιασμό και δεν έχουν «παρεισφρύσει» τυχόν λαμόγια ή δεν έχουν παρεκλίνει οι αρχικοί ιδρυτές από τον βασικό σκοπό τους… Οφείλουμε, όμως, πιστεύω, (είναι υποχρέωσή μας προς αυτό που όλοι μας επιδιώκουμε!) να στεκόμαστε κριτικοί και «ελεγκτικοί», ακριβώς για να μην «εκτροχιάζονται» τέτοιες προσπάθειες… Όλα είναι, πιστεύω, θέμα ανθρώπων (αλλά και οργάνωσης!) που διαχειρίζονται τα χρήματα που δίνουμε για τον συγκεκριμένο σκοπό. Κι εγώ παλαιότερα έδινα στην Unicef, αργότερα, για αρκετά χρόνια, μαζί με τον αδελφό μου, στην Action Aid κ.α. Πλέον είμαι της άποψης είτε να δίνουμε απευθείας, είτε με όσο το δυνατόν λιγότερους «μεσάζοντες»…
    …Και αν δεν κάνω κατάχρηση του χώρου (;) και του χρόνου σας, να αναφέρω και προσωπική εμπειρία: Όταν, μετά τους βομβαρδισμούς στη Σερβία, είχα μεταβεί εκεί, μαζί με άλλους συναδέλφους, για να μοιράσουμε είδη και χρήματα που είχαμε συγκεντρώσει, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι καταστάσεις διαπιστώσαμε και αντιμετωπίσαμε!… «Καλοθελητές» και «λαμόγια» σε κάθε μας βήμα!… Αναγκαστήκαμε να απαιτήσουμε [συναντώντας την σφοδρή αντίδραση κ.λπ. των παραπάνω….] να μας φέρουν απευθείας σε επαφή με άτομα και ιδρύματα που είχαν ανάγκη, ώστε να δώσουμε απευθείας είδη και χρήματα. Και οφείλω να γράψω (αν μη τι άλλο για λόγους ιστορικής αλήθειας) ότι ο μόνος φορέας (απ’ αυτούς που απευθυνθήκαμε) ήταν η επίσημη Εκκλησία της Σερβίας, μετά από συνάντηση που είχαμε με τον «γιγάντιο» (παρά το δέμας του…) Πατριάρχη Παύλο.

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η anamella λέει:

    Αντώνη μπράβο είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις σ΄αυτή την ζωή !!!!!
    Να ταϊζεις ένα παιδί !!!!!
    Ένα παιδί που το έχει ανάγκη είτε είναι μακριά σου είτε είναι κοντά σου !!!
    Και εγώ θα ήθελα να στέλνω λεφτά και να μπορώ να βοηθάω παιδιά αλλά φοβάμαι με όλα αυτά που ακούω !!!!!
    Έχω γίνει λίγο δύσπιστη και προσέχω
    Δίνω μόνο εκεί που υπάρχει ανάγκη, με τα χέρια μου και εφόσον το ψάξω !!!!!
    Δεν ξέρω γιατί αλλά είμαι πολύ καχύποπτη !!!!
    Καλό σου μεσημέρι

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η Lockheart λέει:

    Seagull = Οχι προσωπικά δεν έχω ψάξει , ενα γνωστός μου το έψαξε το θέμα και μου ειπε το οκ που ειχε ψαξει τα πραγματα , όπως και για την οργάνωση.

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η Seagull λέει:

    @Lockheart:
    Σ’ ευχαριστώ, φίλε! Κι εγώ αυτή την εικόνα είχα (βλέπε το σχόλιό μου, πρώτο – πρώτο στη σειρά, παραπάνω) και χαίρομαι που αυτό εξακολουθεί να ισχύει. Η «έξωθεν καλή μαρτυρία», που λένε!…
    Καλή σου μέρα!

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η kat. λέει:

    να χαρώ εγώ έναν μπαμπά..
    εύγε..
    να σου ζήσει και να το καμαρώσεις όπως επιθυμείς!
    είναι «τεράστιο» αυτό που κάνεις! μπράβο..

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η manitaritoubounou λέει:

    Καταπληκτικές ζωφραφιές Αντώνη.
    Πολύ φτηνά σου έρχονται. χαχαχχαχαχχαχ

    Λες να γίνεις πολύτεκνος;

    Μου αρέσει!

  22. Seagul, «τα του Καίσαρος», δεν έγραψα εγω για την Unisef, δεν ασχολήθηκα με το που πηγαίνουν τα χρήματα….
    Τονίνο. Επαναλαμβάνω. Θεάρεστη πράξη να βοηθάς ένα παιδί.

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η Σοφία λέει:

    Nα σου ζήσει ο μάγκας! Να τον χαίρεσαι και να το καμαρώνεις πάντα!

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η Radio Marconi λέει:

    Μέσα από ένα παρόμοιο πρόγραμμα της Action Aid τα παιδάκια της Α’ Δημ. έγιναν ανάδοχοι ενός παιδιού από το Πακιστάν. Η δασκάλα (και σύζυγος μου…) το πρότεινε, το συζήτησε με τα παιδιά και τους άρεσε πολύ η ιδέα, μπήκαν έτσι και στο πνεύμα τέτοιων πράξεων. Δυτυχώς τους ενημέρωσαν ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα σταμάτησε διότι οι τοπικές αρχές σταμάτησαν να συνεργάζονται μαζί τους. Τουλάχιστον το είπαν, δεν συνέχισαν να βάζουν τα χρήματα στη τσέπη.
    Μπράβο πολύ θετική και ανθρώπινη ενέργεια!

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η Γλαρένια λέει:

    Βρε ψυχή μου, δε σε κάκισα, ΑΡΙΣΤΑ ΠΡΑΤΤΕΙΣ.
    ΄Ομως και εδώ έχουμε μαύρες τρύπες..
    Είναι τόσοι λαθρομετανάστες που τους έχει παραπεταμένους η πολιτεία και στην πείνα τους επάνω μπορεί να καταλήξουν διαρρήκτες, απαγωγείς και δε συμμαζεύεται…και που σημαίνει πως πέραν της Πολιτείας φέρουμε την ευθύνη και εμείς οι απλοί πολίτες.

    Είναι κάποιος νέος ιερέας (ονόματα δε λέω για να μη θεωρηθεί ως διαφήμιση)που ταϊζει και μορφώνει τα παιδιά των φαναριών και των ταλαίπωρων μεταναστών.

    Με το Γλάρο μου γεμίζαμε το αυτοκίνητο τρόφιμα και ρουχισμό και τα μοιράζαμε παλαιότερα στους Ρώσους που είχαν μαζευτεί κάτ από άθλιες συνθηκες σε ερημική τοποθεσία (κατσάβραχα) του Μενιδίου, στους Κούρδους που ήσαν παραπεταμένοι κάποιο διάστημα σε μια Πλατεία χαμηλά στη Σοφοκλέους.
    Φάγαμε μάλιστα και πίτα (το παραδοσιακό τους ψωμί τους), που έψηναν στα τοιχώματα ενός βαρελιού. Φαντάσου μας κερασαν από το υστέρημά τους.

    Και πάλι να σου ζητήσω συγγνώμη αν σε πίκρανα. Δν ήταν αυτή η πρόθεσή μου. Απλά σου θύμισα πως διψάει η αυλή μας.

    Καλό Σ/Κ!

    Φιλί αι Γλαρένιες αγκαλιές

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η Seagull λέει:

    Αντώνη, καλησπέρα!
    Θεώρησα σκόπιμο να σε ενημερώσω ότι στη τελευταία μου ανάρτηση (http://seagullstefanos.blogspot.com/2008/06/blog-post_23.html) κάνω αναφορά και παραπέμπω στην παρούσα ανάρτησή σου.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε